EÚnentwintig is vijf

Sparta kwam na de overwinning in Waalwijk op 30 punten en is daarmee aardig op weg om zichzelf te handhaven in de Eredivisie. In de reacties op het wedstrijdverslag ging het niet alleen over het veldspel (wat niet overhield) maar ook over het aantal punten wat een club nou nodig zou hebben om zichzelf te handhaven. EÚn poster sprak zelfs uit dat 37 punten niet altijd genoeg zou zijn. Is dat waar? De redactie van ITWM is er eens ingedoken.Door: de redactie

OTT week 9-2020

Het voetbalweekend zit er weer op en is het weer aftellen naar de volgende ronde. Dan komen de Hunebed bewoners uit het Drentse Emmen op bezoek. Laten we daar nu eens een appeltje te schillen hebben. Ze kieperden ons, zomaar uit het niets, de eredivisie uit en wisten ook nog eens ons 125 jarig verjaardagsfeestje te verzieken. Of was de schuld van ÚÚn van de twee Donovan's die ons elftal toen wist te herbergen. Even iets anders: 3-0 verliezen van Zuid O17. Dat moet op 15 maart wel ff anders gaan. Nog een paar weekjes en dan staat de enige echte derby op het programma. Er is zelfs een boek over geschreven. En dan nog even over vrijdag: prima resultaat, maar waarom speelden we niet in het traditionele rood en wit? Nergens voor nodig zo'n uitshirt als de tegenstander in een polonaise shirt over het veld zwalkt. Dit en nog veel meer in het OTT van week 9!

Sparta wint uit (!) van RKC en komt op 30 punten

Sparta versloeg RKC in Waalwijk met 0-1 en won daarmee de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Onze club is nu zelfs in het linkerrijtje te vinden, al kan dat morgen alweer anders zijn. Dat het voetbal bar en boos was vergeten we gemakshalve. De punten tellen en rechtstreekse handhaving komt steeds dichterbij. We nemen er een pint op Spartanen. Proost!

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

De (hele) positieve Spartaan dacht nog even aan Europees voetbal. De wedstrijd tegen Groningen bewees echter dat het (zeker zonder Ache) vooral een kwestie is van naar beneden kijken. Sparta staat op 27 uit 23, wat natuurlijk een prima score is voor een promovendus. Als we echter even iets verder kijken dan het scorebord zien we dat Sparta die veilige marge toch vooral voor de winterstop heeft ingebouwd, toen we nog wat meer scorend vermogen in de ploeg hadden. Desalniettemin, Sparta heeft nog een punt of zeven Ó acht nodig. Laten we hopen dat drie daarvan vanavond bijgeschreven kunnen worden.

Boekpresentatie Derby aan de Maas

Even iets anders dan de wedstrijd van vanavond in Waalwijk. Er is weer een boek over Sparta uit! Ditmaal een boek over de roemruchte geschiedenis van de enige en echte stadsderby die ons kikkerlandje rijk is: de derby van Rotterdam. Dus een boek over Sparta tegen Feyenoord. En andersom natuurlijk. Er zijn twee versies: eentje voor Spartanen en eentje voor fans van de club waar wij helemaal niets mee hebben, maar wat zomaar je familie, buren of kennissen kunnen zijn. In Boekhandel Snoek wordt het boek gepresenteerd en zodra ITWM het persexemplaar heeft ontvangen schrijven we nog een recensie!