Meissen vervangt Bart Vriends

Clubblad De Spartaan ligt bij de seizoenskaarthouders thuis op de mat. In het eigen blad van Sparta Rotterdam poeslieve verhalen over onze Japanners, Technisch Manager Jesper Gudde, vrouwenvoetbal, jeugdopleiding, column Moorman en een uitleg over de jaarrekening. Tussen de advertenties ontwaren we ook spelersinterviews. Met Clement, Kitolano, El Dahri en Rick Meissen. Laatstgenoemde lichten we hier even uit.

Want Rick Meissen heeft geen last meer van zijn zware blessure in het vorig seizoen. En start nu af en toe in de basis bij absentie van Eerdhuijzen en/of Vriends. Daarover praat hij ook in De Spartaan. Op 24 september maakte hij tegen Vitesse zijn debuut in 1. “Best onverwacht. Bart Vriends was die week niet helemaal fit. Het was twijfelachtig of hij ging spelen. In de warming-up werd toen de keuze gemaakt om mij te laten starten. Toen heb ik niet echt spanning gehad, omdat het erg snel ging, maar ik denk dat het een goed debuut was. We hebben de nul gehouden en dat was natuurlijk lekker.”

‘Ik weet met wie ik te maken heb’

Meissen, afkomstig van FC Utrecht, vertelt over een gezonde concurrentiestrijd die niet echt voor wrijving in de onderlinge contacten zorgt. “Je hoopt natuurlijk dat je zoveel mogelijk speelt, maar met de concurrentie wordt goed omgegaan. We willen uiteindelijk allemaal drie punten pakken in het weekend en daarom maken wij elkaar gewoon beter tijdens trainingen. Sommige teamgenoten hebben natuurlijk meer ervaring en daarom probeer je van iedereen wat op te steken. Ik wil het Bart zo moeilijk mogelijk maken. Met hem concurreren en in dat proces ook veel leren. Ik weet met wie ik te maken heb, dus hem uit de basis spelen, is toch lastig.”

Meer lezen? De Spartaan staat hier ook digitaal.

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties