De jongst betaald voetbalclub tegen de oudst betaald voetbalclub. Een kleine zeventig jaar geleden werd Sparta voor het laatst kampioen. Toen stond het Yanmar Stadion nog onder water. Nu is alles anders. Sparta speelt een degelijk seizoen en bungelt in de middenmoot. Stiekem hoopt de ploeg van Rijsdijk nog aan deelname aan de play offs voor Europees voetbal. Almere City heeft eveneens een ontspannen seizoen. De ploeg van oud-Spartaan Alex Pastoor is nagenoeg veilig in het debuutseizoen voor Almere City in de eredivisie. De tactische wijsneus wist al op Het Kasteel te winnen en zal ook nu voor de winst gaan in Almere. Aan de wat meer onervaren Jeroen Rijsdijk om Sir Alex tactisch af te bluffen.

De eerste meevaller is al een feit. Lauritsen is fit genoeg om in de basis te starten. Hierdoor verwijst Rijsdijk de tegenvallende Brym weer naar de bank. Dit is de enige wijziging in de basisopstelling ten opzichte van Heracles-thuis. Wat overigens erg teleurstellend was. Hopelijk weet Lauritsn weer het verschil te maken. De vermoedelijke opstelling van ITWM over Almere City komt 100% overeen. Veel meer kan de redactie niet vermelden over deze spelers. O ja, Floranus is oud-Spartaan. Op naar de wedstrijd!

Snelle achterstand

De wedstrijd begon met veel lange ballen en enkele hoekschoppen van Almere. De eerste kans van Almere was wel direct raak. Cathline was erlangs over de linkerkant. Bakari liep alleen maar naar achter en liet zich makkelijk voorbij lopen. Zijn schot in de korte hoek viel er plots in. Hier stond Olij niet goed opgesteld. Na vijf minuten staat het 1-0.

Na tien minuten gooit Sparta de schroom van zich af. Dit resulteerde in twee prima kansen. Uit een corner miste Vriends een opgelegde mogelijkheid, maar hij miste de bal. Het schot van Mito werd vlak daarna gepareerd. Een minuut later schoot Metinho vanuit de rand van het zestienmeter gebied. In de korte hoek werd ook dit schot gepakt.

Snelle ommekeer

Sparta kwam al steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de gelijkmaker. Een aanval uit het boekje! Olij trapte de bal lang uit op Mito. Hij hield de bal goed bij zich en stak Bakari weg. De voorzet van Bakari op Lauritsen was uitstekend en hij kon simpel binnentikken. Tien minuten later mocht Sparta weer juichen. Koki Saito had op links alle tijd om te bedenken hoe hij langs Ritmeester van de Kamp ging spelen. Nadat hij zijn theetje op had, ging Koki dribbelend op de achterlijn zijn tegenstander voorbij. Hij bediende de opkomende Van de Kust en de steeds beter spelende back raakte de bal uitstekend en schoot in de verre hoek raak! 1-2!

Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Sparta was de betere en bleek mentaal sterk op het veld. Hierdoor was de voorsprong in de rust zeer verdiend te noemen. Ondanks een wijfelend begin met veel balverlies.

Treurige tweede helft

De tweede helft is van een belabberd niveau. Sparta probeert niet meer te voetballen en Almere City kan niet voetballen. Dit zorgt voor een bezopen pot. Lange ballen over en weer. Balverlies over en weer. Enkele speldenprikjes van voornamelijk Almere City. Sparta loopt naar achter. Supporters worden steeds zenuwachtiger. Als dat maar goed gaat.

Iets met een deksel en een neus

Eigenlijk was dit voorspelbaar. Sparta voetbalde niet meer en één kans krijg je altijd nog tegen. Dit was ook het geval. Een balletje terugleggen en Robinet tikte de bal in de 87e minuut binnen. Totaal onnodig en dit riep Sparta echt over zichzelf af. Zo lijkt het terug te keren met een gelijkspel.

Koningskoppel Arno – Tobi

Sparta mocht weer aftrappen en ging direct op de aanval. En hoe! Bakari gaf de bal hoog voor op Lauritsen. De Noorse spits die zo ontzettend belangrijk is kopte de bal perfect terug op Verschueren. Terwijl de bal nog in de lucht hangt volleert Verschueren de bal in de verre hoek: 2-3! Het uitval ontploft. Een ontsnapping van jewelste in Almere. Almeredivisie? Spartopa! Sparta doet hierdoor uitstekende zaken en zet zich steviger op de negende plek. Geniet van deze late overwinning Spartanen. Volgende week wacht niemand, want dan is de bekerfinale. De schrijver van dienst heeft zijn best gedaan om het verslag snel online te zetten, ter compensatie van de late voorbeschouwing. Zo hoopt hij op een verdubbeling van het salaris van 0 euro. Proost en fijn weekend, Spartanen!