Disclaimer

Verslaafd aan Sparta?

Als een junkie uit Spangen op deze website afgekomen?

Lees a.u.b. eerst de webregels voordat je reageert.

Wegregeltjes voor reageerders

ITWM Online is een nieuws- en opinie site, waarop een ieder zijn of haar mening kwijt kan. Schrijf lovend, gematigd, of juist zeer kritisch. Graag zelfs! Sinds 1992 maakt ‘de supporter’ ITWM tot wat het is: een onafhankelijk platform voor de vele verschillende meningen van Spartanen.

Hierbij zijn we altijd tolerant te werk gaan en dat zullen we blijven doen. Iedereen die enigszins normaal reageert heeft dan ook geen enkele last van de wegregels die voor deze site gelden. Echter, het geven van een reactie is niet volledig vrijblijvend. We hebben te maken met wettelijke regels en daarnaast hebben we zelf zo onze idee├źn over wat op deze site wel en niet toegestaan zou moeten worden.

Wat niet toegestaan wordt
(en een ban oplevert) is:

* racistisch dan wel discriminerend taalgebruik;

* aanzetten en / of oproepen tot geweld;

* het gebruik van dodelijke ziektes of afkortingen daarvan;

* bedreigingen;

* reclame voor bedrijven of instellingen publiceren;

* het afzeiken van elkaar, puur en alleen om de ander te schaden;

* persoonsgegevens van een derde of derden doorgeven via ITWM Online;

* het in diskrediet brengen van personen, waarbij puur op de persoon wordt gespeeld i.p.v

op het functioneren van de persoon, dit geldt dus ook voor bij Sparta in dienst zijnde

werknemers.

Over berichten zonder meerwaarde

Probeer je bijdrage zoveel mogelijk on-topic te houden. Af en toe van het onderwerp afwijken is op ITWM Online geen probleem, zolang individuele personen hier geen gewoonte van maken. Reacties die niet bedoeld zijn om te reageren op het onderwerp, niet bedoeld zijn om de discussie gaande te houden, geen enkele blijk geven van het gelezen hebben van eerdere reacties, geen link met Sparta hebben en ook nog eens geen nieuwswaarde bevatten zijn echter niet welkom. Dit soort berichten kunnen verwijderd worden. Herhaaldelijk dit soort berichten plaatsen levert een ip-ban op.

Over persoonlijke berichten

Een ‘Ik doe de groeten aan’, een ‘Wat ga jij vanavond doen?’…of een andersoortige bericht in deze geest, kunnen we missen als kiespijn.

Over nietszeggende reacties.

‘Het is me wat’ of ‘echt waar joh’ zijn het soort reacties dat doorgaans saai zijn voor ons en saai zijn voor de rest. Gaat henen!

Over supporters die bijdragen aan ITWM met ingezonden stukken of beeld

Laaghartige aanvallen op de schrijvers van columns, makers van filmpjes, etc. worden niet getolereerd. Geef je inhoudelijke mening, want je hoeft het niet eens te zijn met pakweg een ingezonden brief of een trainingsverslag. Maar supporters die via tekst of beeld hun (al dan niet) deskundige mening geven worden doen dat omdat hun Sparta hart op de goede plek zit, steken hun tijd erin en worden door ons zeer gewaardeerd. Zonder dergelijke bijdragen is een supporterssite als deze niet mogelijk. Hou hier s.v.p. rekening mee.

Over wat allemaal wel kan

Er ‘mag’ dus het een en ander niet, maar er moet vooral ook heel veel wel kunnen. De redactie van ITWM bestaat uit vrijwilligers met Sparta ‘meer als zomaar een hobby’. Deze website wordt gemaakt uit liefde voor de club. Dit betekent niet dat het allemaal hosanna hoeft te zijn. Integendeel, ITWM Online is een site waarop scherpe, kritische en cynische meningen gegeven kunnen worden door de redactie en zeker ook gegeven mogen worden door bezoekers. Vrijheid van meningsuiting staat daarbij hoog in het vaandel. Besef dat als bezoeker ook. Ga dan ook niet lopen piepen als de toon van sommige stukken je niet bevalt, of als een medebezoeker zich bijvoorbeeld niet geheel politiek correct gedraagt. We zitten hier immers op een site met voetbalsupporters en niet op de weblog van scouting Nederland. Dat een dramatisch fluitende scheidsrechter virtueel dan ook eens flink de waarheid wordt verteld kan gebeuren. Dat er in de Spartaanse emotie af en toe een onvervalst oud-Rotterdams scheldwoord langskomt zit ons ook zeker niet in de weg. En kritiek op Spartaanse zaken zal nimmer om inhoudelijke redenen verwijderd worden. Kan je hier niet mee leven of bevalt de site je om andere redenen niet? Maak gebruik van de vrije wereld, hou de eer aan jezelf en vertrek.

Klachten / ip-ban ongedaan maken

Wie op ITWM Online een ban heeft gekregen, heeft het doorgaans naar algemeen geldende begrippen behoorlijk bont gemaakt. Maar ook wij zitten wel eens fout en daarbij geven we toe dat er altijd een grijs gebied blijft. Heb je een ban te pakken, maar denk je deze onterecht te hebben verkregen en / of wil je toch weer kunnen reageren? Mail je bezwaren dan in normale taal naar itwmredactie@hotmail.nl. Belangrijk: vermeld hierbij je naam waaronder je deze reactie schreef. Ben je geen notoire recidivist, dan komen we er vermoedelijk samen wel uit!

Supporters van andere clubs

Dat supporters van andere clubs op ITWM Online schrijven vinden we geen enkel probleem. Gedraag je je als een normale gast, dan ben je zelfs van harte welkom! Kom je als supporter van een andere club echter om slechts te provoceren? Dan zijn we niet tolerant, want dergelijke provocaties zitten we simpelweg niet op te wachten.

Tot slot

Wij pretenderen niet volledig te zijn met deze webregels. Voor de slimmerik die zich bewust asociaal gedraagt en daarmee toch de regels denkt te kunnen omzeilen nog even dit: de huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van de redactie van ITWM ter plekke aangepast worden. Voor de bewust asociale regelsomzeilende slimmerik is beroepen op de regels is dan ook zinloos.

Geniet verder van deze site en van de mooiste club van het land!

Redactie In The Winning Mood Online

ITWM 1992 – 2006 ITWM Online 2001 –