Affiche Sparta - Fortuna S

Afgelopen avond speelde Sparta de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Fortuna Sittard. De uitslag werd: 4-0. Een heerlijk avondje met een terechte winnaar

In een cruciale strijd om de negende plek in de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam een indrukwekkende prestatie geleverd tegen Fortuna Sittard. Met een overtuigende 4-0 overwinning op eigen terrein hebben de Rotterdammers effectief terrein gewonnen in het klassement.

Strijd om de felbegeerde play-off plaatsen

Met beide ploegen die nu 34 punten uit 27 wedstrijden hebben, is het doelsaldo van Sparta (-1) aanzienlijk beter dan dat van Fortuna (-15). De race om de plaats acht, die recht geeft op play-offs voor de Conference League, blijft spannend met beide teams slechts twee punten achter FC Utrecht. Maar ook negende worden kan dit seizoen een belangrijke plaats worden als alles goed valt. Want dan geeft die plek ook plaats op play-off potjes.

Baas Vriends weer op het veld

De terugkeer van aanvoerder Bart Vriends, na een blessure die hem drie wedstrijden aan de zijlijn hield, bracht meteen een positieve impuls voor Sparta. De openingskansen waren voor de thuisploeg, waarbij Arno Verschueren en Shunsuke Mito gevaarlijk werden, maar hun pogingen werden geblokkeerd.

Na een half uur spelen opende Verschueren de score na een slimme loopactie bij een hoekschop van Pelle Clement. Ondanks een inzet van Fortuna-keeper Michael Verrips, was de kopbal van Verschueren te krachtig om te stoppen. Kort voor rust haalde Iñigo Cordoba een kopbal van Verschueren van de lijn. Sparta zelf kwam zelden of niet in de echte problemen. Ook niet in de doelpuntrijke tweede helft of we moeten de poging van Kaj Sierhuis zo benoemen. Uiteindelijk geen gelijkmaker door de in vorm zijnde spits van de ploeg van Danny Buijs, maar Sparta dat de voorsprong verdubbelde. Lauritsen scoorde op aangeven van Van der Kust zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Sparta domineert de wedstrijd

Sparta domineerde vervolgens de wedstrijd en miste meerdere kansen om verder uit te lopen, maar slaagde er toch in om de score in de slotfase uit te breiden. Lauritsen profiteerde optimaal van zwak verdedigen bij Fortuna, 3-0, en in blessuretijd maakte Neghli er 4-0 van.

Met deze overwinning staat Sparta nu op 34 punten na 27 wedstrijden, met een superieur doelsaldo ten opzichte van Fortuna. De strijd om de play-off plaatsen blijft intens, maar Sparta heeft een belangrijke stap gezet richting de gewenste positie in het klassement.

Bijzonderheden:

Bijzonderheid 1:

Zaterdagavond om 18:45 spelen. Dat betekent volle kroegen in Delfshaven voorafgaand aan de wedstrijd. Supergezellig allemaal. De supporters uit Sittard, die vrij mochten reizen, hadden daar prima bij aan kunnen sluiten. Maar ze kwamen of te laat in Rotterdam aan of waren te vroeg in ons stadion. Gelukkig serveerde het uitvak ook een biertje. Maar dorstig waren ze zeker gezien het merkwaardige spandoek wat ze bij zich hadden

Bijzonderheid 2:

De winnende trainer heeft altijd gelijk. Zo simpel is de wet van het voetbal. Daarom, namens de eerder kritische ITWM redactie speciaal voor Jeroen Rijsdijk: “Proficiat en ga zo door met dit voetbal.” Wat vindt Rijsdijk er zelf van? Dat kan je in de video zien:

Bijzonderheid 3:

De 4-0 werd keihard gevierd in het supportershome. Niet zo gek als je in een seizoen twee keer wint van een directe concurrent. Niets was te gek, springen, hossen en dansen op de bar. Dat laatste was misschien net iets te veel van het goede. De bar, inmiddels zo’n 25 jaar oud, begaf het en zal gerepareerd moeten worden.

Abonneer
Abonneren op
207 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties