misbaksel

Ja beste supporters we bakken er niet zoveel van, als voetbalploeg niet en ook als supporter kan het beter.

Ik wil even terug naar het moment dat de toenmalige trainer zich collegiaal opstelde met zijn assistent en ook vertrok. Sparta zou gaan degraderen tot aan het moment dat Steijn instapte en aan het bijna dode paard begon te trekken en zowaar het lukte! Het seizoen 22/23 werd prachtig met een mooie zesde plaats en goeie spelers die werden ingekocht en gehuurd. Dan komt het moment dat Ajax denkt dat Steijn de trainer is die zij zoeken en natuurlijk gun je de trainer deze kans. Het is niet de eerste keer dat Sparta ongewild zonder trainer komt te zitten de huidige assistent-trainer flikte dit ons ook al eens. Na enkele trainers gepolst te hebben en niet kunnen overeenkomen komt onze TD uit bij Jeroen Rijsdijk? Niet mijn trainer ook niet mijn hoofd jeugdopleidingen of trainer van jong Sparta zelfs niet als interim-trainer van Almere city nee ik mag hem niet. Maar goed hij zei ja en onze TD was dolblij eindelijk had hij een (passende) trainer gevonden en waarschijnlijk goedkoper dan welke andere trainer dan ook.

Wat was Nijkamp toch een kanjer vorig seizoen haalde gewoon goeie spelers binnen en huurde Saito van de city groep en ook Sambo met optie tot koop “of toch weer niet” in ieder geval was hij “de held”. Je vraagt je af wat er gebeurd is want dit seizoen is de inkoop niet best Rijsdijk hoofdtrainer, Booy assistent-trainer en dan de mannen die het moeten gaan doen “ook niet best”. Eigenlijk snap ik er niks van hoe dit nu kan komt het omdat Nijkamp zich ook met de financiële bemoeit en dus weet wat er inkomt en er waarschijnlijk niet uit kan of mag gaan, en wie heeft dit besloten dat wij een passant in onze financiële keuken laten kijken en mee beslissen? Zou het onze algemeen directeur geweest zijn of onze boekhouder wie het weet mag het zeggen in iedere geval heb ik het vermoeden dat onze TD daarom is aan komen zetten met spelers die niet voldoen maar er mede voor zorgt dat onze boekhouder zich met gemak naar onze algemeen directeur kan verantwoorden en deze weer naar het al jaren slapende “raad van commissarissen” het goede nieuws kan brengen. Zou dit een reden kunnen zijn waarom Hugo zo’n bloedhekel heeft aan Laros? Is Laros een manipulator die alle gezichten alleen naar zijn kant gericht wil zien of is het heel normaal dat je de TD mee laat beslissen in financiële zaken ik weet het niet maar denk er zeker het mijne van.

Laten we het eens hebben over onze trainer die totaal geen idee heeft wat hij moet doen of hij nu voor de camera staat of op het hoofdveld naast hem twee assistenten die ook niet echt schitteren.

Ik geef direct toe dat het team in zijn geheel minder is dan vorig seizoen onze TD zit te veel met het financiële plaatje in zijn hoofd is hij met de aankoop van Mito een eigen city groep begonnen? Ik denk dat je als trainer toch wel een duidelijk plan moet hebben om een tegenstander te bestrijden een duidelijk visie en het beter maken van spelers dat moet je als trainer toch kunnen. Ik hoorde hem in een interview zeggen dat de groep een dag extra training heeft omdat er vorig seizoen wat oudere spelers bij de groep zaten en om die reden er een dag minder getraind werd. Volgens mij waren dat Auassar en Meijers het ging dus om twee spelers die aan het einde van het seizoen op de bank zaten. Maar goed hij zal het beter weten dan ik, het valt natuurlijk wel op dat de spelers die gebleven zijn inmiddels een jaar ouder zijn en dat we nogal wat geblesseerde spelers hebben dus ik denk dat we te veel trainen en dat ook zomaar de futloosheid van het elftal kunnen verklaren. Ik neem aan dat er wekelijks geëvalueerd wordt en dat dit besproken wordt. Het is echt niet allemaal kommer en kwel

en daarom ook mijn complimenten aan het commerciële team die zijn goed bezig maar, het moet nog beter. Koop allemaal minimaal 1 fles jenever per week van onze veld sponsor wie weet wordt deze familie onze suikeroom. Dit seizoen is het minder maar zeker niet verloren we kunnen nog gaan verrassen de laatste 9 wedstrijden en hopelijk achteraf zeggen “nou het was zo slecht nog niet”.

Wat mij betreft geen TD die zich met geldzaken bezighoudt binnen onze club en voor volgend seizoen een toch wel andere trainer eentje die wel het klappen van de zweep kent en ook weet dat we een jeugdopleiding hebben met best wel wat spelers die je aan het eerste kunt laten proeven.

Als supporter doen we het ook niet best ik zeg “verbeter de Spartawereld en begin bij jezelf”.

Groeten uit Limburg,

Jan

Abonneer
Abonneren op
118 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties