Lente op Het Kasteel

Wat een weertje wordt het deze zaterdag. Met temperaturen boven de 20 graden zal het lente zijn en als lente voelen op Het Kasteel. Tijd om die zwarte jas uit te doen, je rood-witte shirt aan te trekken en het met trots te laten zien zonder te vernikkelen van de kou. Sparta won dit seizoen tot aan Vitesse-uit geen enkele keer twee wedstrijden op rij. Maar tegen Heracles wordt de jacht direct geopend op de derde zege op rij. Dat is ook wel nodig. De euforie na de 4-0 en 1-4 binnen een paar dagen is groot. Maar we staan nog maar net in het linkerrijtje. Precies waar we willen eindigen dus. De play-offs om Europees Voetbal lonken, maar de verschillen zijn klein. Met een overwinning op de mannnen uit Almelo zou er deze speelronde zomaar eens een mooi gat geslagen kunnen worden op de nummer 10 positie. Opnieuw tijd voor drie punten dus!

Leidinginfo

Sparta – Heracles, 6 april 2024, aanvang 16:30 uur. De wedstrijd is zoals altijd uitverkocht. Laurens Gerret is de fluitist van dienst. Rens Bluemink en Mario Diks komen naar Het Kasteel als de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Nick Smit. Vanuit Zeist bekijkt Jannick van der Laan de wedstrijd als VAR, met naast hem niemand minder dan Joey Waleveld, die de AVAR speelt.

Steun de RoPaRunners!

Voor de wedstrijd Sparta – Heracles is het mogelijk de collectanten van het Sparta Supporters Running Team 88 vinden. Neem dus wat euro’s mee! Geen kleingeld op zag? Geen nood, de donatie kan ook gedaan worden via de QR code op de bus! Steun de supporters die opnieuw zullen deelnemen aan de RoPaRun en steun daarmee ook wederom een geweldig doel!

Loop mee met de Corteo

Naast dat je de Roparunners vanmiddag kan ondersteunen, kan je voorafgaand aan de wedstrijd ook nog eens mee lopen met een Corteo. De Spangenaren organiseren deze deze optocht vanwege het 15-jarig bestaan van de sfeergroep. Verzamelen is vanaf 14:30 uur, maar de Corteo begint om 15:15 uur vanaf café Brouwershuis. De tocht die voorafgaand aan de wedstrijd vanaf café Brouwershuis naar het Kasteel gelopen zal worden, wordt ongetwijfeld – zoals we de Spangenaren kennen – weer erg sfeervol.

3 wedstrijden in korte tijd

In de derde wedstrijd in acht dagen neemt Sparta het op tegen Heracles. Voor Heracles is het zelfs de derde wedstrijd in 7 dagen. Volgens Heracles trainer Van der Looi is het niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook mentaal lastig, omdat de spelers het niet gewend zijn. Dat mentale lijkt ons van ITWM nou niet echt een moeilijke opgave, maar toegeven. Wij zitten vanavond aan wat heerlijke zaterdagavond lentepilsen en zouden er niet aan moeten denken om hoofdtrainer van Heracles te zijn.

Sparta had natuurlijk een heerlijke midweekse pot tegen Vitesse. Heracles won zelfs met maar liefst 5-0 van AZ. Beide ploegen zitten dan ook vol vertrouwen. Sparta heeft de punten nodig vanwege play-offs om Europees voetbal. Heracles wil een mega slag maken om bij de onderste 3 weg te gaan blijven. Het zou zomaar eens een leuke pot kunnen worden op Het Kasteel van twee ploegen die de smaak te pakken hebben.

Historie

Heracles won in de eredivisie maar twee keer van onze club. Het was zesmaal een gelijkspel. Onze prachtclub won zeven keer. Eerder dit seizoen werd het 0-1 voor onze club in Almelo. Doelpuntenmaker toen: Kitolano.

Van der Kust blij met steun van publiek

Sparta

Geen schorsingen aan de zijde van de onze club. Helaas is Kitolano er nog een tijdje niet bij. Of hij dit seizoen nog in actie kan komen is zelfs nog maar vraag. Kitolano behoort tot de beste spelers van onze club, maar het duo Metinho / Clement doet het momenteel dusdanig geweldig, dat we hem op dit moment niet eens echt missen. Een wel echt grote aderlating is het ontbreken van Lauritsen, die geblesseerd uitviel tegen Vitesse. Hoe lang hij afwezig zal zijn is nog onbekend. Maar zeer ernstig is het niet. Tegen Volendam zal hij vrijwel zeker mee kunnen doen. Mogelijk al tegen Almere.

Brym zal vanavond een basisplaats krijgen, maar zal Lauritsen dus maximaal 1 a 2 wedstrijden vervangen als spits. Een ideale kans voor Brym om te laten zien dat hij in eredivisie kan brengen wat hij in de eerste divisie ook liet zien. Bij Sparta hebben we een paar mooie momenten van hem gezien, maar gemiddeld gezien is het tot nu toe wat tegenvallend. Daar moet vandaag maar eens verandering in gaan komen!

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij, Bakari, Vriends, Eerdhuijzen, Van der Kust, Clement, Metinho, Verschueren, Mito, Brym, Saito

Heracles

Brian De Keersmaecker speelde dit seizoen alle wedstrijden voor Heracles en op een ruim kwartier na deed hij alle minuten van de competitiewedstrijden van Heracles mee. De Belgische middenvelder zal tegen onze club niet meedoen vanwege een schorsing. Heracles mist dus één van de belangrijkste spelers van dit seizoen. Trainer Erwin van de Looi kan ook niet beschikken over Emil Hansson, Jannes Wieckhoff en Diego van Oorschot. De langdurig geblesseerden Stijn Bultman, Nikolai Laursen en Sava Cestic doen ook niet mee. Ex-Spartaan Mario Engels zit op de bank, net als ex-Spartaan Jetro Willems. Sankoh heeft in de jeugd van Sparta gespeeld, maar vertrok al op vroege leeftijd naar Stoke City. Wat hij gemeen heeft met Engels en Willems is dat ook hij vanavond bij Heracles op de bank begint.

Vermoedelijke opstelling Heracles: Brouwer, Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Oppegard, Vejinovic, Scheperman, Hrustic, Bruijn, Limbombe, Hornkamp

Abonneer
Abonneren op
137 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties