We mogen weer!!! TV kijken… Op zondagmiddag 16 januari zendt ESPN 1 om half drie ’s middags de voetbalwedstrijd Cambuur – Sparta rechtstreeks uit. Mensen zonder ESPN kunnen naar de radio luisteren. Radio Rijnmond, Omrop Fryslân en Radio 1 hebben een mannetje of vrouwtje ter plekke. En daar moeten wij Spartanen en zij Camburezen het mee doen. We kunnen weer naar de winkel om eierwekkers, steunkousen en toilettassen te kopen, maar een bezoekje aan het stadion zit er nog niet in. Het is maar waar de prioriteiten liggen.

Goed, de Spartaan of de Camburiaan die de wedstrijd wil volgen doet er goed aan vanaf kwart over twee het natje en het droogje klaar te zetten, de kinderen hun tablet te geven, de kat buiten de deur te zetten en de mobiel af te stemmen op de appgroep met gelijkgestemden. Voetjes op de poef en kijken maar. De winterstop is voorbij en de bal rolt weer in de eredivisie. Vanaf zondagmiddag ook voor Cambuur en Sparta.

Vrijdagavond begon de tweede competitiehelft al voor PEC Zwolle en Willem II. Nummer laatst Zwolle pakte drie punten op de zwalkende Tilburgers en is drie punten ingelopen op Sparta. Een extra reden voor Sparta om gas te geven en voor de derde overwinning van het seizoen te gaan. Laat het even goed tot u doordringen: Sparta heeft in achttien wedstrijden precies twee keer weten te winnen. Wat een armoe. Hoewel Cambuur dit seizoen promovendus is, zal winnen in Leeuwarden geen eenvoudige klus zijn. Cambuur staat op de achtste plaats op de ranglijst en heeft dit seizoen al negen keer gewonnen. Knap werk van de Cambuurlingen.

Onze nieuwe TD Gerard Nijkamp is druk aan de slag om Sparta de kwaliteitsimpuls te geven om vaker dan eens in de negen wedstrijden te kunnen winnen. Tot een uitbreiding van de selectie heeft dat nog niet geleid. Goudmijn en Osman mochten hun koffers pakken, terwijl Namli en Dalmau zich sinds deze winter Kasteelheer mogen noemen. Namli mag de lijnen op het middenveld uit gaan zetten, Dalmau moet de broodnodige doelpunten maken. De kans is groot dat beide heren direct aan de bak mogen.

Dat zal niet gelden voor aanvoerder Adil Auassar. Hij is geschorst. Bij Sparta ontbreekt verder doelman Maduke Okoye, omdat hij met Nigeria mee doet aan de Afrika Cup. Dat is een poepsaai voetbaltoernooi voor Afrikaanse landenteams die hun tactiek stuk voor stuk van Henk Fraser hebben gekopieerd, waardoor alle wedstrijden in 0-0 of 1-0 eindigen. Ook bij Cambuur ontbreken twee spelers, omdat ze meedoen aan de Afrika Cup. Kallon, die in september nog twee keer tegen Sparta scoorde in het 0-4-echec op het Kasteel, komt uit voor Sierra Leone en Sambissa voor Gabon. Beide teams zijn dus serieus verzwakt.

Net als Sparta heeft ook Cambuur zich in de winterstop geroerd op de transfermarkt. Sekou Sylla en de ook door Sparta begeerde oud-Spartaan Patrick Joosten zijn sinds kort Cambuurder. Of zoals Omrop Fryslân het verwoordt:

Cambuur hat twa spilers oan de seleksje taheakke. Ferdigener Sekou Sylla kaam oer fan TOP Oss. Hy wurdt sjoen as de takomstige opfolger fan Alex Bangura. Patrick Joosten waard fan FC Grins hierd. Hy is linksbûten en it liket derop dat hy tsjin Sparta yn de basis begjint. “Je haalt een speler die direct moet kunnen spelen. Dus dat zou zomaar kunnen”, sa sei Bosschaart.

Nog een geluk dat Bosschaart geen Fries spreekt. Anders zouden we helemaal niets van dit bericht snappen.

Vermoedelijke opstellingen:

Cambuur: Stevens; Bangura, Schouten, Mac-Intosh, Van der Meer; Maulun, Hoedemakers, Jacobs; Joosten, Uldrikis, Doodeman

Sparta: Coremans; Masouras, Vriends, Beugelsdijk, Pinto; Mijnans, Abels, Namli, Smeets; Dalmau, Engels

Waren we bijna het arbitrale sextet vergeten… Geen voorbeschouwing op ITWM is compleet zonder lofzang op de fluitisten, vlaggenisten, bordomhooghouders, TV-kijkers en assistent-TV-kijkers van de KNVB. Eindbaas in Leeuwaarden is meneer Higler. Hij wordt geassisteerd door meneer Brondijk en meneer Westhof. Vierde meneer is het neusje van de zalm onder de vierde mannen, de crème-de-la-crème van de bedieners van het bord met de extra tijd, de top of the bill van de trainer-in-het-vak-houders: heerschap Gansner! Meneer VAR 1 heet Van den Kerkhof en meneer VAR 2 heet Ketting.

Abonneer
Abonneren op
343 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties