0-24. Heeft dat nog nut? Is dat nog leuk? Kan je daar nog iets over schrijven? Halverwege was het 0-9 bij Steeds Hooger tegen Spara. Na rust ratelde de machine maar door. Eindstand: 0-24. Van Crooij en Kharchouch waren beiden goed voor vijf treffers. Leuk dat Kharchouch zich laat zien. Maar we weten dat hij dat kan. Eerste Divisie en de niveaus daaronder, dat is appeltje-eitje voor hem. Het zou mooi zijn als hij dit seizoen zou laten zien dat hij het eredivisie niveau aan kan. Maar Steeds Hooger kwam niet bij eredivisie niveau in de buurt.

Het was vol bij Steeds Hooger. Er waren veel Spartanen langs de kant aanwezig. Maar er waren vooral veel Steeds Hoogerianen die kwamen kijken, ook omdat het de afscheidswedstrijd van hun complex was. Ze vertrekken naar de locatie van Neptunes. Ook lekker dichtbij Het Kasteel. Misschien volgend jaar daar dan wel een oefenwedstrijd?

Sparta werkte niet mee aan het afscheidsfeestje. Binnen het halfuur stond Sparta op 0-8, met 5 goals van Van Crooij, 2 van Engels en een mooi schot van Jason Lokilo. Daarna stokte de productie even, Sparta miste een aantal kansen, maar voor rust maakte Aaron Meijers nog wel de 0-9.

In de eerste helft speelde Sparta met een elftal waarvan je zou kunnen zeggen dat het dichtbij de beste 11 komt. Al waren er nog aardig wat mensen niet bij. Mijnans kwam niet in actie, dat geldt ook voor Jans, Pinto en Brym. Zij zaten allen nog niet bij de selectie, omdat ze vrij hebben gekregen vanwege (Jong) interlandverplichtingen een aantal weken geleden. Iets langer genieten van een welverdiende vakantie dus. Zij trainen op zeer korte termijn mee met de selectie van Steijn. Datzelfde geldt als het goed is voor Saito, die naar verwachting zijn werkvergunning krijgt in de week dat Sparta op trainingskamp is. Uiteraard zullen Kitolano en Lauritsen pas eind juli bij de selectie aansluiten.

Zonder al deze spelers, maar met Youssef Namli in de ploeg, begon Sparta dus aan de oefenpot. Namli keert niet terug bij Krasnodar en traint al enige tijd mee bij Sparta. Net als Beugelsdijk. Maar Beugelsdijk doet niet mee in de oefenpotten. Namli wel. Het verschil is duidelijk. Nijkamp heeft aangegeven dat Beugelsdijk geen contract krijgt, maar hij heeft ook al aangegeven Namli graag te willen hebben. En ook Steijn wil Namli het gevoel geven dat hij belangrijk kan zijn bij onze club. Maar Sparta en de zaakwaarnemer van Namli hebben nog niet over een contract gesproken. Met het Krasnodar salaris in het achterhoofd is hij waarschijnlijk te duur voor Sparta. Hij blijft een serieuze optie voor onze club, heeft het zelf ook naar zijn zin bij Sparta, maar de kans lijkt klein dat hij blijft. We weten allemaal dat profvoetballers meestal kiezen voor het geld en ongetwijfeld zijn er een paar clubs die hem meer salaris kunnen en willen bieden dan dat Sparta kan.

Net als zaterdag tegen het Gouds Sterrenteam wisselde Maurice Steijn 11 keer in de rust. Na rust zagen we veelal spelers die normaliter in de competitie op de bank zullen zitten en deels ook in Jong Sparta zullen acteren. Achraf Madi zette de 10 op de borden. Reda Kharchouch nummer 11. Brouwer maakte de 0-12 en 0-13 en Mo Tahiri de 0-14. Brouwer, Madi, Tahiri, Overman en Kharchouch zouden het restant van de score voor hun rekening nemen, waarbij het noemenswaardig is dat Kharchouch een hattrick binnen vier minuten maakte. En Madi de eindstand op 0-24 bepaalde.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen in de eerste helft: Olij, Abels, Vriends, Rekik, Meijers, Van Mullem, Namli, Verschueren, Lokilo, Engels en Van Crooij.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen in de tweede helft: Coremans, Van Wageningen, Vianello, Eerdhuijzen, Overman, Van Kleef, Meerstadt, Madi, Brouwer, Kharchouch en Tahiri.

UPDATE:

Ook RTV Rijnmond was er bij en zijn de regionale omroep maakte interviews en een samenvatting.

Abonneer
Abonneren op
71 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties