Mica Pinto

Onder de wel heel formeel klinkende kop ‘Overzicht (formele) opzeggingen van aflopende contracten’ meldt Sparta dat een aantal spelers weggaat. Voetbalclubs moeten voor 1 april spelers laten weten of hun contract formeel wordt opgezegd. Het is bijna 1 april (alvast gefeliciteerd) en Sparta is een voetbalclub en dus deed Sparta de volgende mededeling:

De richtlijnen van de cao voor contractspelers in het betaalde voetbal schrijven voor dat clubs verplicht zijn om spelers met een aflopend contract vóór 1 april in te lichten of hun contract formeel wordt opgezegd of dat er eventuele opties worden gelicht.
Sparta Rotterdam heeft Tim Coremans, Mohammed Tahiri en Younes Namli geïnformeerd dat hun contract niet wordt verlengd.
De club heeft Mica Pinto een nieuwe aanbieding gedaan, echter is dit voorstel niet geaccepteerd waardoor de linksback na dit seizoen waarschijnlijk niet meer bij Sparta zal spelen. Met Dirk Abels, Aaron Meijers en Jason Meerstadt is de club nog in gesprek over de toekomst.
In de contracten van Delano Vianello en Youri Schoonderwaldt had Sparta Rotterdam een optie om de overeenkomst met een seizoen te verlengen. Deze optie is bij beide spelers gelicht, zij staan komend seizoen ook onder contract op Het Kasteel.

Dat Namli, Coremans en, in mindere mate, Tahiri weg moeten, is niet onlogisch. Over stille kracht Dirk Abels mogen we hopen dat hij blijft. Het voornaamste nieuws uit de mededeling van Sparta is dat Mica Pinto waarschijnlijk weggaat. Dat vinden wij van de ITWM erg jammer. Onze Luxemburgse back doet het prima, niet alleen voor Spartabegrippen. Wij weten niet hoever de wensen van de speler en die van de club uit elkaar liggen, maar laten we hopen dat er nog toenadering mogelijk is.

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties