Het nieuwe jaar is daar. De competitieopening staat voor de deur. De Geruchtenmachine, Podcasts, Spartaanse interviews. Er is aan het begin van 2023 genoeg te lezen, zien en beluisteren als het om de mooiste club van Rotterdam en verre omstreken gaat.

De Guzman en Namli geblesseerd

Steijn laat in een interview met Rijnmond (zie hieronder voor dat interview) weten dat Namli op de weg terug is. Hij zal volgende week mogelijk al wat minuten gaan maken in Jong Sparta, maar de wedstrijden tegen PSV komen voor hem nog veel te vroeg, dit zoals verwacht. De afwezigheid van De Guzman in Eindhoven is wel een tegenvaller. De Guzman had voor de winterstop last van een kuitblessure. Hij balde in december weer mee, maar viel in de oefenpot tegen Westerloo uit. Zelfde blessure. De kuit. Steijn verwacht hem bij PSV-thuis of Excelsior-thuis weer bij de selectie te hebben. Maar ook De Guzman maakt geen onderdeel uit van de selectie die zaterdag naar Eindhoven afreist.

Voor degenen die het welbekende glas als half vol bezien: de rest van de selectie is fit.

Steun Sparta in Eindhoven!

En om nog maar effe een oproepje te doen. Dit team verdient alle steun. Koop je ticket Spartakaartje.nl en steun de mannen van Steijn in het Philips Stadion!

RKC troeft Sparta financieel af in strijd om Seuntjes

Sparta presenteerde afgelopen week middenvelder Pedro Alemañ, die een contract tekende tot medio 2025. Steijn is zeer te spreken over de 20-jarige Spanjaard, die met name voor volgend seizoen is gehaald. Nijkamp jaagt nog op een vervanger van Mario Engels. Onze club sprak in december met Mats Seuntjens, zo laat Steijn weten, maar “wij konden niet tippen aan dat wat RKC hem bood.” En dan is het maar goed ook dat we hem niet binnen hebben gehengeld. Het is niet zo dat zo er een geldboom groeit op het echte Spartaanse gras. Voor iemand als Mats Seuntjes niet de absolute hoofdprijs willen betalen is een een verstandige keuze. Seuntjes tekende op 19 december een contract tot het einde van het seizoen bij de Waalwijkers.

Bij De Telegraaf denken ze wel dat Sparta een geldboom in de tuin heeft. Volgens deze krant wil Sparta een paar miljoen betalen voor Osame Sahraoui. Dit is natuurlijk absolute nonsens. Dat interesse zou hebben in Sahraoui is wel degelijk een optie. Klik hier voor het artikel dat we er eerder over plaatsten.

Interview met Steijn

Interview met Sambo richting PSV-uit

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties