Vandaag staan Sparta en Zulte Waregem tegenover elkaar. Op het complex van FC Axel gaat de bal om 14.00 uur rollen. Kaarten zijn te koop aan de poorten van het complex.

Namli naar PEC

Het is voor Sparta de derde oefenpot in aanloop naar het seizoen 2023/2024. Sparta won eerder van Bergambacht (0-9) en PEC (1-3). De 1-3 overwinning werd dus behaald tegen een serieuze tegenstander. Prima, al zegt het uiteraard helemaal niets gezien de tombale aan spelers die in actie kwam. Niet lang na de oefenpot PEC – Sparta werd duidelijk dat Namli voor een jaar heeft getekend bij Zwolle. Een opvallende stap, want de verwachting was dat hij zou gaan cashen in het buitenland. Namli had z’n ups en downs bij Sparta, maar met name de laatste maanden kwam hij uitstekend voor de dag. Hij tekende dus bij bij Zwolle. Dat deed de van NAC overgekomen transfervrije Ody Velanas, in wie Sparta verregaande interesse had, eerder ook al. De Zwollenaren timmeren aardig aan de weg. PEC – Sparta is op 12 augustus de openingswedstrijd van het seizoen. Dan gaan we Namli, Velanas en oud-Spartaan Thy tegenkomen. Vanaf 26 juli zijn de kaarten voor deze wedstrijd te koop via Spartakaartje.nl.

Opbrengst naar de Stichting ALS

Terug naar Sparta – Zulte Waregem. De opbrengst van de kaartverkoop van deze wedstrijd wordt gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. ALS is een dodelijke ziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. Deze stichting verricht goed werkt in het zoeken naar een oplossing tegen ALS en het verlichten van het leven van mensen die de ziekte hebben. De Goudse Verzekeringen, De Zeeuwse Verzekeringen en beide clubs vragen met deze actie aandacht voor deze stichting en brengen ook wat geld in het laatje. Een mooi initiatief.

Zulte Waregem wil promoveren

Zulte Waregem degradeerde vorig jaar uit de Belgische Jupiler Pro League. Het doel is direct weer promoveren. De voorbereiding verloopt zeker niet slecht met onder meer een gelijkspel tegen Genk en winst op Club Brugge. Maar ook hier geldt dat er geen zinnig woord over te zeggen valt gezien de vele spelers die gebruikt zijn en de fase van de voorbereiding waar de clubs zich in bevinden.

Supporterswedstrijd om de ‘Davy De fauw bokaal’

Afvaardigingen van twee supportersgroeperingen van beide clubs spelen een oefenpot tegen elkaar. De Spangenaren ‘Essevee’ (bijnaam in de volksmond, als afgeleide van SV) de South Lane Crew. Beide supportersgroeperingen hebben een goed band met elkaar. Davy De fauw peelde van seizoen 2001/2002 tot 2006 voor Sparta, waarna hij ook nog voor SV Zulte Waregem uitkwam. De hardwerkende verdediger was populair op Het Kasteel, en zou nadien nog vaak als supporter onze club bezoeken, evenals zijn ouders die ook nog steeds af en toe een bezoekje brengen aan Spangen.

Voor KasteelNieuws interviewde Peter van der Zwan jarenlang oud-spelers, zo ook De fauw. In 2017 togen hij en fotograaf Awé Krijger naar Vlaanderen voor zijn verhaal over Sparta. Davy nodigde een zooi Spartanen vervolgens uit voor een wedstrijd. Daar maakten de Spangenaren vrienden met de South Lane Crew en zo ontstond er een uitwisseling waarbij zij wedstrijden van Sparta bezochten en Spartanen wedstrijden van Zulte Waregem. Als voorgerecht op de oefenpot van de eerste elftallen spelen beide sfeergroepen een supporterswedstrijd tegen elkaar. Zaterdag 22 juli. In Axel. Aanvang 11:00 uur.

Abonneer
Abonneren op
63 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties