Van Mullem wilde bij een andere club voor een kans gaan in de basis gaan als dat bij Sparta niet zou lukken. En Sparta wilde meewerken, zodra er een nieuwe verdedigende middenvelder was. Dit gesprek hebben Van Mullem en Sparta maanden geleden al gehad. Het zat wat tegen omdat de komt van Metinho eigenlijk in juli rond had moeten zijn, maar de werkvergunning kwam maar niet rond.

Nadat de komst van Metinho naar Sparta deze week definitief was kon de afspraak doorgezet worden. Op deadline day is Van Mullem vertrokken naar Cambuur. De 24-jarige middenvelder had nog een contract tot medio 2024 in Rotterdam-West en tekent nu voor 2 jaar bij Cambuur, met een optie voor nog een seizoen.

In 2020 werd Van Mullem bij het Duitse SSV Jeddeloh opgepikt door Sparta. De Vlaardinger sloot in eerste instantie aan bij Jong Sparta, waar hij in totaal 23 wedstrijden speelde. In de loop van het seizoen 2021/2022 werd Van Mullem overgeheveld naar de A-selectie. In totaal kwam de verdedigende middenvelder tot 46 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Hij bleef altijd een beetje de 12e, 13e man, geen schande natuurlijk achter De Guzman. Met het niveau van de huidige Spartaanse middenvelders zou hij helemaal buiten de boot gaan vallen. Cambuur lijkt er voor het niveau van de eerste divisie een prima verdedigende middenvelder bij te hebben. Ongetwijfeld zal hij daar een vaste basisspeler worden en zich kunnen ontwikkelen als voetballer. ITWM wenst Van Mullem een mooie tijd in Leeuwarden!

Transfer Van Crooij richting afrondende fase

De transfer van Van Crooij naar is nog niet afgerond. Omdat het om een transfer naar Saudie Arabie gaat is dat geen probleem. Daar is de transfermarkt nog open tot en met 20 september. Europa zal ook de komende weken dus nog wel wat spelers gaan verliezen aan de oliedollars. Voor Van Crooij geldt dat we ongetwijfeld snel de definitieve bevestiging van zijn vertrek zullen lezen.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties