Voor Steeds Hooger – Sparta, sprak RTV Rijnmond uitgebreid met Gerard Nijkamp. Het ging o.a. over Tom Beugelsdijk, daarover plaatsten we eerder een bericht. Beugelsdijk zal niet blijven.

Komt nog een verdedigende middenvelder

Maar het ging ook over de spelers die al kwamen en de speler(s) die mogelijk nog gaan komen. In ieder geval zal er nog een verdedigende middenvelder komen. En daar is ook budget voor. Dat is goed nieuws, want het lijkt inderdaad de positie waar Sparta nog versterking nog nodig heeft. Joeri de Kamps is volgens die positie (zie tussen minuut 6 en 7) volgens Nijkamp absoluut nog steeds een optie. Maar Sparta moet het kunnen betalen, zijn huidige club moet meewerken en De Kamps moet willen.

Nijkamp wil Namli er ook graag bij

Namli is ook nog steeds een optie (tussen minuut 7 en 8). Dit lijkt vooral een financieel verhaal te zijn als we Nijkamp zo beluisteren. Al moet ook hier de speler natuurlijk willen. Namli heeft het naar zijn zijn, maar verwacht niet op zeer korte termijn zijn handtekening te zijn. “De mensen zijn hier heel goed voor mij. Al verwacht ik niet snel duidelijkheid”, aldus Namli.

Het interview met Nijkamp

Opmerkelijk: hoe vaker Rekik speelt, des te minder Sparta betaalt

Rekik wordt gehuurd van Arsenal. In Engeland ging het geruchten dat er afspraken waren over dat hij een minimaal aantal wedstrijden in de basis zou moeten staan. Dit blijft niet het geval. De constructie is nu zo dat hoe vaker Omar speelt, hoe lager de salarisbijdrage wordt die wij betalen. Als Rekik presteert levert het Sparta dus geld op. Dat klinkt mooi. Tegelijkertijd ligt er dus wel wat extra druk bij Steijn om Rekik op te stellen. En als Rekik niet vol overtuiging presteert, maar toch in de basis start, kan dit voor scheve gezichten zorgen in de selectie. Het is vooral een zeer mooie constructie als Rekik overtuigend presteert.

Heylen naar Emmen

Waarvan akte. De sympathieke Heylen knokte zich altijd kapot voor Sparta. Aardige vent. Maar niet goed genoeg.

Belangstelling voor Kharchouch

Opvallend in het gesprek is toch wel dat Nijkamp erop hint dat Kharchouch mag vertrekken, omdat de kans dat hij in aanmerking komt voor veel speelminuten klein is. Veel Sparta supporters geloven erin dat hij van meerwaarde kan zijn in de breedte, zo merkte ITWM redactieleden langs de kant bij Steeds Hooger. Maar binnen Sparta is er dus twijfel. Er is ook belangstelling voor hem, aldus Nijkamp. Dat zal Sparta geen (grote) transfersom opleveren, maar onze club zoekt waarschijnlijk toch naar wat salarisruimte.

Kharcouch op zijn beurt hoopt bij Sparta op een kans in de competitie.

Lauritsen komt 1 augustus of toch eerder?

Nijkamp is opmerkelijk enthousiast over Kitolano (zie vanaf minuut 10:45 uur). Je krijgt er zin in om aan de slag te zien. Maar dat kan zoals bekend pas eind juli. In principe sluit Joshua Kitolano 24 of 25 juli aan. Maar Tobias Lauritsen sluit dan pas weer 1 augustus bij Sparta aan. Maar Nijkamp gaat kijken of beide spelers toch niet wat eerder kan komen. Wat eerder zou natuurlijk wel lekker zijn.

Abonneer
Abonneren op
158 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties