Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Shurundy Sambo definitief voor Sparta gekozen en komt hij dit seizoen uit voor onze club. De in Geldrop geboren rechtsback zou gisterenavond al medisch gekeurd zijn. Een officieel bericht op www.sparta-rotterdam.nl dat hij snel bij de selectie aansluit is dus te verwachten. Sparta huurt hem voor een seizoen. 

Kruisbandblessure

Sambo is net terug van een kruisbandblessure en draaide volgens hetzelfde Eindhovens Dagblad een goede voorbereiding bij PSV. Hij verlengde eerder dit jaar zijn contract bij PSV tot medio 2024, maar voorlopig heeft hij in Brabant alleen uitzicht op speelminuten in Jong Sparta PSV.

Interesse van andere clubs

Ook Vitesse, Twente en Cambuur hadden interesse in de 20-jarige verdediger. Maar het kunstgras van Cambuur trok niet. En bij Sparta is de kans op een basisplaats groter dan bij Vitesse en Twente. Nijkamp heeft eerder laten weten dat er deze zomer nog spelers mogen vertrekken voor wie belangstelling is en voor wie het uitzicht op speelminuten ergens klein is. Na de komst van Sambo zal Sparta meewerkend zijn indien Laurent Jans een andere club kan vinden. Abels en Sambo zullen strijden om een basisplek als rechtsback.

Update: Sparta bevestigt komst Shurandy Sambo

Sparta heeft vanmiddag de geruchten die er waren bekrachtigd. De komst hing al enige tijd in de lucht maar is nu definitief.
Op de website van Sparta is het volgende te lezen:


Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Shurandy Sambo. De twintigjarige rechtsback wordt voor één seizoen gehuurd van PSV. Sparta heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Sambo doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en maakte begin 2020 zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie, bij Jong PSV. Daarna ging het snel met de vleugelverdediger, die in het seizoen 2020-2021 een vaste waarde werd bij Jong PSV. In dat jaar maakte hij op de slotdag van de Eredivisie zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.

‘Shurandy is een jongen waar we veel potentie in zien’, geeft technisch directeur Gerard Nijkamp aan. ‘Hij heeft laten zien het niveau van de Keuken Kampioen Divisie ontgroeid te zijn en dat hij de stap naar de Eredivisie kan maken. Hij krijgt bij ons de kans daar zijn kwaliteit te bewijzen, en geeft ons dit seizoen meer verdedigende opties aan de rechterkant, waarna wij de mogelijkheid hebben hem definitief vast te leggen.’

Abonneer
Abonneren op
175 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties