PSV haalt Sambo terug

PSV heeft deze Bevrijdingsdag aan Sambo laten weten dat ze hem komende zomer naar Eindhoven terughalen. Dit meldt althans het bij PSV goed ingevoerde Eindhovens Dagblad. Een kleine speldenprik vanuit Eindhoven voorafgaand aan de pot Sparta – PSV, dit had immers ook makkelijk aanstaande maandag pas gemeld kunnen worden. Maar ach, wat maakt het uit. Sambo is toch geschorst. En voor ons is het balen. De backposities waren dit seizoen meer dan prima bezet en nu dreigen zowel Pinto als Sambo volgend jaar niet meer voor Sparta te spelen. En we krijgen er geen (transfer)cent voor terug. Gerard Nijkamp mag aan de (back-)bak!

Het verhaal is bekend. PSV kon Sambo terughalen. Had PSV dat niet gedaan, dan zou Sparta met een optie het eerste ‘recht op koop’ hebben. Die optie vervalt nu dus. De mogelijkheid bestaat nog dat PSV Sambo wel wil houden, maar hem nog een jaar wil verhuren, maar dat zal PSV dan pas aan het einde van de zomer beslissen. Voor nu mag Sambo laten zich ‘hou hij zich verhoudt’ (aldus het Eindhovens Dagblad) ten opzichte van de concurrentie bij PSV.

Abels?

Sparta kan natuurlijk niet gaan zitten wachten op het oordeel van PSV over Sambo. Weliswaar is Saïd Bakari al gehaald. Of de speler van RKC, die in Waalwijk vaak reserve staat, net zo goed kan worden als Sambo dit seizoen was, is maar de vraag. Maar het doet niet echt ter zake. Sparta zal op zoek moeten naar een tweede back. Nijkamp heeft aan Abels een aanbieding gedaan. Abels heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar heeft al laten doorschemeren dat hij liever vertrekt omdat hij vaker wil spelen. Niettemin blijft hij voor Sparta een interessante speler. Met name als centrale verdediger doet hij het de laatste tijd uitstekend. Sambo is een niveau hoger dan Abels als rechtsback. Maar wellicht durft Abels voor de toekomst de concurrentie voor de rechtsbackpositie met Bakari wel aan. Of moet Sparta meer ambitie tonen dan het duo Abels en Bakari? We gaan het zien.

Wij van ITWM kijken met hoop uit naar volgend seizoen. Maar als we naast Sambo ook Pinto echt gaan verliezen, dan worden de back posities er ongetwijfeld niet sterker op. Vrijwel alle zelfbenoemde voetbalexperts horen we tegenwoordig lullen dat de backs in het moderne voetbal zo belangrijk zijn. Misschien moet Nijkamp nogmaals eens met de zaakwaarnemer van Pinto om de tafel gaan zitten……..?

Abonneer
Abonneren op
27 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties