Sparta won afgelopen weekend op heerlijke wijze met 0-1 van AZ. Maar het elftal van Steijn bleek in Alkmaar wel op het spreekwoordelijke tandvlees te lopen. Vriends, Meissen, Pinto en Sambo vielen tijdens deze wedstrijd geblesseerd uit. Niet iedereen is weer hersteld.

Vriends en Meissen niet inzetbaar, Abels in de basis

Bart Vriends viel tegen AZ geblesseerd in de rust uit. Hij is voorlopig niet inzetbaar. Dit laat Sparta weten. Sparta wil geen risico met hem nemen en Vriends zal naar verwachting de wedstrijden tegen Heerenveen en Twente gaan missen.

Abels is tegen Heerenveen de vervanger van Vriends in het centrum van de verdediging.

Ook Rick Meissen viel tegen AZ geblesseerd uit. Pech voor de verdediger die afgelopen winter overkwam van Jong Utrecht. Hij liep na afloop al op krukken en zal de komende weken moeten herstellen. De Guzman is overigens ook nog steeds geblesseerd.

Sambo weer fit, Pinto start met de aanvoerdersband

Shurandy Sambo viel tegen AZ met kramp uit. Zoals verwacht kan hij er morgen gewoon bij zijn. En gelukkig is ook Mica Pinto weer fit. Omdat eerste aanvoerder Auassar op de bank start en tweede aanvoerder Vriends vanaf de tribune toekijkt zal Pinto zaterdagavond starten met de aanvoerdersband om zijn arm. Mooi voor hem. Pinto is geliefd onder de supporters en Maurice Steijn is fan van de linksback, die graag bij Sparta wil blijven. Maar buiten het veld lopen de gesprekken tussen Nijkamp en de zaakwaarnemer van Pinto eigenlijk al sinds januari 2022 -ruim een jaar geleden dus- moeizaam. Of de mannen eruit gaan komen is vooralsnog niet te zeggen.

Emoties over tegenvallend statement van Sparta kwamen los bij Pinto:

Abonneer
Abonneren op
60 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties