Sparta aanvoerder Adil Auassar voor de camera's

De Guzman mist de derby

De Guzman is een prima speler voor onze club, als hij fit is. Maar helaas is hij veel vaker geblesseerd dan het ons Spartanen lief is. Zo ook nu. Hij mist de derby tegen zijn oude club.

Auassar heeft de messen geslepen

Auassar laat tegenover Rijnmond weten waarom hij vertrekt. Eigenlijk omdat hij zich buiten het voetbal wil ontwikkelen. Het is hem gegund. Intern was dit bij Sparta blijkbaar al sinds december bekend. Keurig op tijd gecommuniceerd van onze aanvoerder die ook richting de derby op ‘interviewdreef’ is op de inmiddels van hem welbekende stijl (we gaan het nog missen). Hoe wij het gaan aanpakken tegen de Zuiderburen volgens Auassar? “Eentje meer scoren dan Feyenoord.” En: “Altijd leuk als een wedstrijd beladen is. De messen zijn geslepen.”

Steijn bevestigt het definitieve vertrek van Pinto

Sparta liet gisteren nog weten dat Pinto ‘waarschijnlijk’ volgend seizoen niet meer bij Sparta zal spelen. Voor de supporters die daar nog hoop uit haalden dat hij zou blijven, die hoop kan wel in de vriezer. Maurice Steijn bevestigd definitief het transfervrije vertrek van Pinto. Dat is en blijft ontzettend jammer, maar vanuit de optiek van de linksback wel te begrijpen. Na een geweldig seizoen kan hij transfervrij weg, flink gaan cashen en zo zijn financiële toekomst veilig stellen. Leuk voor hem. Jammer voor ons. Zowel dat Pinto vertrekt, als dat hij onze club transfervrij gaat verlaten is gewoon balen. Het bedrag van 2 tot 2,5 miljoen euro voor Mijnans viel al wat tegen en met Pinto loopt een speler gratis de deur uit die ook verkooppotentie had – als ‘we’ zijn contract afgelopen zomer hadden kunnen verlengen. Het tekent dat er hier en daar nog steeds mogelijkheden zijn voor verbetering. Al klagen we niet, met plek 6, de financiële gezondheid van onze club en spelers in het veld met een aanzienlijke transferwaarde. Maar goed, waar verbetering mogelijk is hoeven we het ook weer niet te laten.

Interviews Auassar & Steijn richting de derby

Abonneer
Abonneren op
29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties