Afgelopen zaterdag was het weer eens raak. Twee spelers zagen we in het duel tegen RKC met spuuglelijke witte ondershirts de grasmat van het Mandemakers stadion betreden. Het mooie antieke Spartashirt werd opnieuw ontheiligd zonder dat daar tot nu toe enig woord over is gerept.

Staan we als club niet meer voor onze waarden? Waarom zijn er niet meer supporters die hier tegen in opstand komen? Uiteraard gaat voetbal over sportieve resultaten en is dat het belangrijkste waar over we het willen hebben. Maar als Spartaan weet je dat er meer is dan het resultaat. Het Kasteel, ons stadion, in een woonwijk spelen, de Sparta-Marsch en al die dingen die we “Op zijn Spartaans” willen doen en beleven. Het zijn onze waarden, en een van die waarden is ons tenue.

Meer dan terecht is hier binnen de club beleid over afgestemd met het hoogste orgaan van Sparta, de stichting Sparta 1888. En gelukkig maar, voordat je het weet worden onze rood-witte strepen vervangen door blokjes of brede strepen zoals we zien bij topclubs als FC Barcelona en Juventus.

We willen het zeker niet hebben over het talent en de prachtige acties van Abdou Harroui en de tomeloze inzet van Tommy Beugelsdijk, maar wel over het witte ondershirt wat afgelopen zaterdagavond over hun torso droegen. Dat matcht, zoals we eerder schreven, niet met het rood-witte shirt: sterker nog, het ziet er niet uit. Dat mag je een subjectieve gedachtegang vinden, maar deze combinatie laat zich vergelijken als een broodje haring met hagelslag, ook een combinatie die je niet voorgeschoteld hoor te krijgen.

Een aantal seizoenen geleden walgden we al van deze spuuglelijke ondershirts, maar toen werd er door Sparta nog opgeworpen dat men alleen de beschikking had over shirts met korte mouwen. Dat is gelukkig verleden tijd. Spelers als Mijnans en Emegha laten ons zien dat de shirts met lange mouwen voorradig zijn en hun schitterend staan. Dus, witte ondershirts: op zijn Spartaans in de afvalcontainer ermee!

Laten we het erop houden dat er iets fouts is gegaan en dat het een eenmalige actie was om de ondershirts opnieuw uit de kast te halen. We hebben begrepen dat Sparta door de Stichting 1888 is aangesproken op dit feit en gaan ervan uit dat het nu echt de laatste keer is geweest dat we een dergelijke bespotting van ons mooie rood en wit hebben moeten aanschouwen. De visuele molestatie van de tv kijkende Sparta supporter moet voor altijd en eeuwig een keer stoppen!

Redactie ITWM

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties