Je mag dan invallen, twee keer scoren, Sparta naar de volgende ronde van het bekertoernooi brengen en de held van veel Spartanen zijn. Toch een minpuntje voor Tobias Lauritsen. In navolging van Younes Namli, die het het kunstje ook al flikte in het duel tegen FC Emmen, zagen we onze Noorse held gisterenavond in Puremerend in een spuuglelijk wit ondershirt invallen.

Wat is dat toch?

Uit zeer betrouwbare bronnen rondom het eerste elftal van Sparta is gebleken dat aanvallers die het koud hebben graag een strak ondershirt dragen. Het zou namelijk functioneel zijn. Aanvallers worden namelijk sneller beetgepakt dan verdedigers. En met een “gewoon-lange-mouwen” shirt schijnt er meer grip te zijn.
Anderzijds kan je afvragen, en dat weet iedereen die voetbalt, als je hard genoeg werkt, kan je het toch nooit koud krijgen? Zelfs niet in de vrieskou. En wat betreft Lauritsen: Die zou toch wel wat gewend moeten zijn als Noor? Of voetballen ze in Noorwegen ook met ijsmuts op als het te koud wordt? Of is Lauritsen een klimaatontkenner die denkt dat half oktober de rayonhoofden van de Friese Elfsteden al bij elkaar komen?

Belofte Gerard Nijkamp

Na het optreden van Namli in het spuuglelijke witte ondershirt werd in de “Sparta naar voren-podcast” van RTV Rijnmond door Gerard Nijkamo, de technische baas op Spangen, beloofd dat het dragen van witte ondershirts uit den boze was. Belofte maakt schuld meneer Nijkamp. Verder kunnen we melden dat de cultuurbewakers uit de Stichting Sparta 1888, not amused zullen zijn over deze actie van Lauritsen.

Geen reclame voor Sparta in het AD

Wat we ook nog op de koop zullen moeten toenemen is de foto van Lauritsen in het AD. De exposure van het Sparta shirt wordt met deze foto volledig teniet gedaan door de dat foeilelijke ondershirt:

Lauritsen was wel top!

Ondanks zijn kledingkeuze moeten we ook vermelden dat we Lauritsen gisteren top vonden. Hij en niemand anders was gisteren voor een groot deel de man die ervoor zorgde dat Sparta doorbekert. Het is daarom zo jammer dat juist hij dat spuuglelijke ondershirt aan had. We hadden hem veel liever tot aan FC Utrecht uit bejubeld dan hem hier op aan te moeten spreken.

BREAKING TOPNEWS:

Tobias Lauritsen is een kanjer. Hij heeft via het twitteraccount van Sparta inmiddels gereageerd en zegt volgende keer weer het shirt met lange mouwen te dragen:

Abonneer
Abonneren op
67 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties