coronatest

Vandaag start de kaart-toekenning voor het eerste duel waarvoor Sparta sinds lange tijd weer publiek mag ontvangen. Het gaat hier om de toekenning van tickets aan seizoenkaarthouders uit groep 2. Zij hebben als eerst recht op de keuze om een ticket te bemachtigen. De groep bestaat uit seizoenkaarthouders van de Kasteeltribune, de Tonny van Ede tribune en de Bok de Korver tribune. Het gaat hier ongeveer om 4.500 seizoenkaarthouders, waarvan er 2.000 een kaart mogen proberen te verkrijgen. Dus iets minder dan de helft komt daarmee in aanmerking voor een toegangsbewijs.

Omdat Sparta – VVV een fieldlab experiment is zal je naast de ongebruikelijke methode van een kaart via spartakaartje.nl aanschaffen (dit i.v.m. het toekennen van een vastgesteld stoeltje op 1.5 meter van de ander vandaan) ook nog een PCR test moeten ondergaan. Die kan je af laten nemen bij een van de testlocaties van Open Nederland. Een daarvan zit aan de Marconistraat (nabij de Lee Towers) in het havengebied van Rotterdam- West, aan de Merwehaven. Maar een blik op de site van de testenvoortoegang.nl leert ons snel dat daar de capaciteit beperkt is. Meer keuze is er bij de locatie bij Ahoy.

Test je negatief, de uitslag volgt binnen een uur na de test, dan dien je de beschikking te hebben over een speciale app op je smartphone. Op deze app vul je de code in die je samen met de negatieve uitslag hebt gekregen. Op de app verschijnt dan een QR code die samen met het ticket je toegang tot de wedstrijd zal geven. De PCR test mag je maximaal 40 uur van te voren afnemen.
Test je positief, dan ben je uiteraard niet welkom en is het verzoek zo snel mogelijk in quarantaine te gaan. Dus heb je straks (vanaf 11:00 begint de start met het toekennen van de tickets) een toegangsbewijs binnen is het verstandig direct een afspraak te plannen bij testenvoortoegang.nl

Als er kaarten overblijven dan komt groep 1 (seizoenkaarthouders Denis Neville tribune) aan de beurt. Daarbij geldt hetzelfde protocol, alleen start de toekenning morgen (20 april).

ITWM is benieuwd of je:
1. Je deze maatregelen voor lief neemt en je toch naar de wedstrijd gaat?
2. Je dit allemaal niet zit zitten en je dit fieldlab experiment aan je voorbij laat gaan?


Noot van de redactie:
Uiteraard mag je je mening geven waarom je het een wel of niet ziet zitten. We zullen in de discussie wel modereren als het politieke statements gaan worden of het een kant op gaat waarbij het corona-beleid ter discussie staat. Daarvoor zal je op andere websites moeten zijn. ITWM wil zich afzijdig houden van grote maatschappelijke discussies en zich vooral richten op voetbal- en in het bijzonder op Sparta gerelateerde zaken.

Meer info: Sparta Rotterdam , Spartakaartje.nl, Testen voor toegang

Sparta - VVV inclusief gratis PCR test! Ga jij voor toegang onder deze voorwaarden?
449 stemmen
Abonneer
Abonneren op
56 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties