1,5 meter afstand op tribuine
Foto ITWM, support op 1,5 meter

Manfred Laros trekt zijn keutel in. Nog niet heel gelang geleden liet de Algemeen Directeur op de officiële website van Sparta weten dat Sparta mogelijk zonder publiek de thuiswedstrijden zou afwerken. Dit om het protest van de Nederlandse betaald voetbalclubs extra cachet te geven en het kabinet te laten zwichten in de keuze vooralsnog de stadions slechts voor een derde vol te laten stromen.

Financiële malaise

De ene na de andere clubbestuurder dacht in het belang van vooral supporters. Sparta dacht ook aan al die tonnen die het zou kosten als de stadions maar voor een fractie volzaten. De kosten van een wedstrijd met slechts 3.500 fans op de tribune zou leiden tot algehele financiële malaise.

Geloofwaardigheid

Maar de soep wordt nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend. En zie hier: Sparta doet gewoon wat 95% van de clubs ook doen: gewoon publiek op de tribunes, ook al is het maar 1/3 van je stadion-capaciteit Vindt ervan van je vindt, maar dreigen als je iets niet kan waarmaken is niet slim om te doen. Daarmee verspeel je je geloofwaardigheid.

Stoelendans op zijn Spartaans

De supporters met een SCC mogen zelf kiezen of ze naar Sparta – Willem II willen (13 februari) of naar Sparta – PSV (27 februari). En je moet al snel je keuze maken want morgen begint de verdeling van deze tickets op spartakaartje.nl. Een kaartje kan je krijgen voor slechts 1 van deze twee wedstrijden. Dubbelop is niet mogelijk, mits niet alles verkocht wordt. Op = op, dus een stoelendans op zijn Spartaans.

1,5 meter op zijn Spartaans

Het is niet mogelijk om naast elkaar plaats te nemen op de tribune. Je zal 1,5 meter afstand moeten houden en bovendien zal je een mondmasker moeten dragen als je in het stadion gaat struinen om in het bezit te komen van een lekkere pils. De maatregelen zijn bedoeld om je aerosolende mede-Spartaan ver van je vandaan te houden in de ijdele hoop te voorkomen dat je een Omikronnetje uitwisselt. Ook de QR code (3G) is verplicht wil je deze wedstrijd bezoeken.

Eindelijk weer publiek op de tribune

Laten we met zijn allen hopen dat alle maatregelen snel voorbij zijn en dat we strakjes weer normaal in een vol stadion naar het voetbal kunnen. Desondanks zijn we blij dat Sparta sowieso de poorten weer opent voor eigen publiek. De mannen van Fraser kunnen alle steun gebruiken in de strijd tegen degradatie. Ook al is dat maar met de helft van onze seizoenkaarthouders.

Meer info over ticket toewijzing, klik HIER

#Stadionsvol

Update: Sparta heeft via haar sociale media laten weten dat het vond dat de stadions weer zo snel mogelijk open moeten voor al het publiek. Dit doen gaat gepaard met de hashtag #Stadionsvol. Ben je het eens met dat de stadions weer zo snel mogelijk voor de volle 100% gevuld moeten zijn dan kan je deze oproep via je sociale media delen. Ook kan je de petitie van het supporterscollectief, waar ook de supportersvereniging van Sparta en de Spangenaren aan verbonden zijn ondertekenen. De petitie is HIER te vinden.

Abonneer
Abonneren op
113 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties