Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Supporters die kozen voor de wedstrijd Sparta – Willem II lijken de beste keuze te hebben gemaakt. Zij zullen Sparta zowaar de eerste thuiswedstrijd van Sparta in 2022 kunnen zien waarbij er weer publiek toegestaan is. Maar wat bij het toebedelen van kaarten nog niet mogelijk leek, lijkt wel mogelijk te worden: Ook de wedstrijd tegen PSV kan, mogelijk, door deze groep bezocht worden

Versoepelen

Gisteren maakte diverse nieuwprogramma’s bekend dat het kabinet de corona-cijfers gunstig genoeg zal vinden om na de persconferentie van komende 15 februari a.s. weer verder te gaan versoepelen. Dat betekent dat voor speelronde 23 de stadions weer voller gevuld mogen worden. Of dit volle capaciteit is of 2/3 van het stadion zal worden zal de grote vraag zijn.

Zuur voor supporters

Als het stadion weer voor 2/3 gevuld zou mogen worden dan kan Sparta nagenoeg alle seizoenkaarthouders weer toegang geven tot de wedstrijden, waaronder de wedstrijd die tegen PSV voor 27 februari a.s.op het programma staat. Dat zou natuurlijk een beetje zuur zijn voor de supporters die voor de wedstrijd Sparta – PSV kozen na de aankondiging dat de clubs hun stadion nog maar voor 1/3 mochten vullen. Zij zullen naar alle verwachting dan toch een wedstrijd minder kunnen zien.

Supportershome gesloten tegen Willem II

A.s. zondag zal het supportershome voor en na de wedstrijd gesloten zijn, of dat ook het geval zal zijn als Sparta weer meer publiek kan toelaten is nog even afwachten. De reden dat het home nog gesloten is, is dat er voor horeca-gelegenheden nog een zitplicht geldt. Het bestuur van de supportersvereniging heeft daarom besloten nog dicht te blijven.

Servicekosten, doorn in het oog

Gezien de negatieve reacties op deze website rondom de 1 euro servicekosten die je moet betalen om een kaartje te bestellen zou Sparta in deze moeilijke coronatijd er wijs aan doen hier meer informatie over te verschaffen waarom deze kosten doorbelast worden. Ook het gebruik van termen dat je ‘gratis’ naar een van de wedstrijden kan terwijl supporters voor een seizoenkaart de volle mep betaalden zijn niet echt handig. Een mooie geste van Sparta zou kunnen zijn dat deze 1 euro gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld een ieder een gratis kop koffie aan te bieden zolang de seizoenkaart niet te gebruiken is. Hiermee zou een hoop goodwill gekweekt worden in deze moeilijke tijden die we allemaal wel een beetje zat zijn.

Bron: NOS Nieuwsuur

Abonneer
Abonneren op
48 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties