publiek

De druiven zijn zuur voor Sparta-supporters. Opnieuw is het niet toegestaan dat uitsupporters naar uitwedstrijden afreizen. Een van de wedstrijden van het jaar voor ons Spartanen, zal daarom voor de tweede keer door onze neus geboord worden.

Eerder deze week werd duidelijk dat clubs worstelen met het 1/3 beleid dat door de overheid werd opgelegd. Voor uitsupporters was er nog geen beleid afgekondigd. Konden de uitvakken ook met 1/3 gevuld worden, en wat zou dat voor ons als Sparta supporters betekenen voor de derby van volgende week zondag.

Support van de fans van de club van Rotterdam tijdens deze derby op Zuid werd in de play-offs van vorig seizoen ook al niet toegestaan. Erg jammer allemaal, want daar waar enkele Spartanen in een ver verleden deze beladen wedstrijd bezochten werden de laatste seizoen 1.600 tickets aan Spartaanse zijde verkocht. En laten we eerlijk zijn, als dat er 500 waren geweest hadden we natuurlijk nog met alle gemak van de wereld die Kuipbewoners vocaal de baas geweest. En nog belangrijker, het had een mooie steun in de rug geweest van ons zwalkende elftal. Niets doet meer wonderen verrichten dan te winnen bij een derby. En al zou het maar 1% verschil uitmaken als we erbij waren geweest, dan had die 1% absoluut van waarde geweest.

De nieuwe aanwinsten zullen dus voor het eerst weer voor publiek uitkomen in een vijandige, niet door de eigen aanhang gesteunde, omgeving. Niet al te plezierig dus….

En what about Sparta – Willem II, welke op 13 februari op het programma staat? Daarover zal Sparta volgende week berichten. Men is zwaar teleurgesteld dat er geen gehoor is gegeven aan de oproep van het betaalde voetbal aan het kabinet om de capaciteit in coronatijd tot 2/3 te verhogen. Sparta gaf aan “voornemens” te zijn mogelijk dan maar zonder publiek te gaan spelen. Geef in de poll hieronder aan wat jij het liefst zou willen.

Wat moet Sparta doen in deze barre tijden waar een stadionbeperking is opgelegd?
306 stemmen
Abonneer
Abonneren op
14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties