Training bij Sparta

Vandaag, zo heeft Sparta te kennen gegeven, starten de trainingen voor seizoen 2020-21. Naast de al eerder bekend gemaakte oefenwedstrijden is bekend geworden dat Sparta de komende drie dagen zal trainen in eigen stadion. Daarna volgt een trainingskamp van 1 week. Sparta zal tijdens de oefensessie geen publiek toelaten. Dit i.v.m. de richtlijnen van het RIVM.

Welke richtlijnen dat exact zijn, dat is niet bekend gemaakt. Zover wij weten zijn trainingen geen evenementen zoals wedstrijden met publiek erbij wel zijn. Wellicht heeft het te maken met een mogelijk te verwachte grote toeloop van publiek bij een eerste training. Wij weten het niet, net zo goed als we niet weten of dit voor het hele seizoen gaat gelden. Wat we wel weten is dat onder Henk Fraser het aantal niet-publieke trainingen flink is toegenomen. Het hele Corona-verhaal kan op termijn best wel eens als katalysator gaan fungeren om alle trainingen in de toekomst zonder publiek af te gaan werken. Voor veel trainingwatchers een ramp, maar wel een trend die niet alleen bij Sparta geldt. Overal waar het voetbal meer professioneel is geworden, is het niet meer zo vanzelfsprekend om de trainingen openbaar te hebben. De toekomst zal het leren.

Wat verder wel een gemiste kans is in deze dat men had kunnen gaan oefenen met publiek erbij. Op een eerste training komen doorgaans zo’n 1.500 supporters af, op een doordeweekse dag als nu, zouden dat er zo’n 1.000 zijn. Dergelijke aantallen zijn voor Sparta perfect om mee te oefenen. Het is nu juli, en we zitten al weer sinds half maart zonder voetbal, je mag verwachten dat de draaiboeken voor het spelen met (beperkt) publiek onderhand klaar moeten zijn. We hebben het niet aan Sparta gevraagd wat de exacte reden is, maar we kunnen ons voorstellen dat de gemiddelde supporter wel eens naar het stadion zou willen gaan, en met inachtneming van de geldende regelgeving, een eerste training zou willen bekijken.

We zijn benieuwd hoe het straks tegen NAC geregeld is.


Van de officiële website van Sparta:

De selectie van Sparta Rotterdam zal morgen de voorbereiding starten op het seizoen 2020/2021. De mannen van trainer Henk Fraser zullen drie dagen in het Sparta Stadion trainen waarna ze een week op trainingskamp gaan. Vanwege het handhaven van de richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB zijn de trainingen van de A-selectie niet openbaar en daarom helaas niet toegankelijk voor supporters.

De eerste oefenwedstrijden van het eerste elftal zijn inmiddels ook bekend:
9 augustus 14.30 uur Feyenoord – Sparta Rotterdam (live op FOX Sports)
18 augustus 13.00 uur Telstar – Sparta Rotterdam
22 augustus 13.00 uur Sparta Rotterdam – NAC Breda
28 augustus 20.00 uur RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam (live op FOX Sports)

Wedstrijden en tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen en goedkeuring lokale overheid.

Met betrekking tot het spelen van oefenwedstrijden met (beperkt) publiek op Het Kasteel verwachten wij binnenkort meer informatie te kunnen geven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties