Sparta tribunes in coronatijd
foto ITWM

De aankondiging van de kersverse minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dat sportwedstrijden weer met publiek zijn toegestaan, echter met de restrictie van voor 1/3 gevulde stadions zal alle BVO’s rauw op het dak gevallen zijn. De gehele lockdown periode van medio november tot gisteren werden tv-kijkers geconfronteerd met bomvolle stadions in Engeland met recent nog Arsenal – Liverpool voor 60.000 toeschouwers in het Emirats stadion. Het is dan ook terecht dat de clubs in verweer komen tegen deze beperking, immers een voor 1/3 gevuld stadion kost meer dan het zal opleveren.

Desalniettemin is het van groot belang dat Het Kasteel de poorten opent. Sparta staat voor cruciale wedstrijden in de strijd om behoud van het Eredivisieschap en kan daarbij alle steun van de trouwe achterban gebruiken.

Er zijn uitgaande van de stadion capaciteit van 10.800 (of zijn het er 11.000 na de ombouw van het hoekvak voor de supportersgroep Spangenaren ?) 3.600 fans welkom. Sparta zou hetzelfde principe kunnen toepassen als destijds bij de start van het seizoen 2020-21. Op basis van de circa 7.500 seizoenkaarthouders zou je dan of naar Sparta – Willem II kunnen of naar Sparta – PSV waarbij de laatste wedstrijd misschien al wel weer met een 2/3 of volledig gevuld stadion gespeeld mag worden. Niet alleen supporters maar ook Sparta zelf moet zeer goed de opinie in den lande volgen en niet het braafste jongetje van de klas willen zijn. De horeca in Limburg brak echt een lans door ‘open’ te gaan nog voordat de maatregelen werden versoepeld.

Behoor je tot de gelukkigen die worden ‘uitgenodigd’ voor een bezoek aan Het Kasteel, schreeuw ‘Sparta naar voren’ 90 minuten + de extra tijd lang !!

Paul Lasee

PS. Is er al nieuws voor uit-supporters over de mogelijkheden om Sparta in de Kuip te steunen ?

Abonneer
Abonneren op
57 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties