Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Sparta heeft vandaag bekend gemaakt hoe de toewijzing voor de verdeling van tickets er uit zal zien. Er zijn drie groepen gemaakt waarbij elke supporter in 1 van die 3 groepen ingedeeld is. Op basis van een door Sparta gemaakt schema ben je als seizoenkaarthouder ingedeeld. Van deze indeling kan niet worden afgeweken. Klein pietluttig detail: Seizoenkaarthouders die online bestellen moeten per wedstrijd een euro extra betalen.

Vandaag lag bij veel Spartanen de langverwachte brief op de mat. Hoe zou Sparta bedacht hebben hoe wij, zolang de Coronacrisis ons parten speelt, naar de thuiswedstrijden van Sparta kunnen gaan.

Sparta heeft een bijzondere trouwe aanhang en verkocht, ondanks dat geen supporter enige zekerheden had, ongeveer net zoveel seizoenkaarten als in het vorig seizoen. Omdat de club maar ongeveer een derde aan publiek kan toelaten is er nu dus een indeling gemaakt in drie groepen. Groep 1 bestaat uit de supporters die een seizoenkaart voor de de Denis Neville tribune hebben gekocht, groep 2 bestaat uit seizoenkaarthouders van alle alle andere tribunes. Voor beiden groepen geldt dat zij de het pakket “In voor- en tegenspoed” moeten hebben gekozen. Groep 3, lijkt een stuk kleiner te zijn en bestaat uit de groep seizoenkaarthouders die het pakket “SP-AR-TA” bestelden.

Op basis van deze 3 groepen is er dus een schema gemaakt welke aangeeft welke groep als eerste in aanmerking komt voor de aanschaf van een kaartje. Supporters die bij de meest spannende uitwedstrijden (bijvoorbeeld Play-offs) mee wilden kennen dit systeem al wat langer. Weliswaar worden daar de groepen op basis van het aantal meegereisde uitwedstrijden ingedeeld. De systematiek is verder niet heel veel anders. Eerst mag de ene groep tickets kopen, dan de volgende, etc.

Sparta biedt ook nog eens aan dat als je uit een familie of een huishouden komt je dan naast elkaar kan zitten. Dit gaat middels een duoticket. Op deze wijze hoef je geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De kaartjes geven je recht tot toegang, maar het niet vanzelfsprekend dat je op je eigen plaats of tribune kan zitten. Het is dus passen en meten in het stadion en zelf een plaatsje uitzoeken zoals supporters van de DN en BdK tribune normaal doen zal anders gaan dan je gewend bent.

Wat verder minder leuk is, en misschien is het gemekker in de marge, is dat als je online besteld er kosten in rekening worden gebracht. Dat is toch eigenlijk niet meer van deze tijd en zou alleen al voor de sier elders in de prijs moeten worden ingebouwd als je deze paar euro van de hondstrouwe fans extra wil vangen? Maak dan de biertjes wat duurder.

Over biertjes gesproken. Wie veel drinkt moet veel naar het toilet. Uw redactielid van dienst in ieder geval wel. Goed dat Sparta daarom extra toiletten zal plaatsen!

Als laatste: Mondkapjes zijn ondanks de anderhalve meter maatregel in het stadion verplicht te dragen. Sparta stipt daarbij ook nog eens aan dat het belangrijk is dat de kapjes ook over de neus gedragen dienen te worden. En dat op de dag dat de gemeente Rotterdam besluit de mondkapjesplicht in de drukke winkelstraten en de markten weer stop te zullen zetten.

En als allerlaatste: Geen enkele noot in de communicatie die aangeeft dat het niet toegestaan is om te zingen of om hard te schreeuwen. Wat moeten we daarvan denken? En nog belangrijker: wat vinden jullie van dit alles? Laat het weten in de reacties.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties