Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

Zoals het er nu naar uitziet en als alle geruchten die vanuit het Catshuis naar buiten sijpelen waar zijn, mogen we straks weer live bij voetbalwedstrijden zijn. Althans onder de nodige voorwaarden.

Diverse goed ingevoerde landelijke media melden dat het betaalde voetbal eerdaags de stadions weer open mag gooien. Daarmee komt een einde aan lege stadions en is weer wat levendigheid op de tribunes. Dat is mooi, wat er niets troostelozer dan afstemmen op een B-zender zoals ESPN en dan naar een B-wedstrijd kijken die wordt afgewerkt in een leeg stadion met op de achtergrond geluiden van een vol stadion.

Voorwaarden

Er worden wel voorwaarden aan het bezoeken van wedstrijden gesteld:

  1. Slechts 1/3 van de stadion-capaciteit mag gebruikt worden. In het geval van Sparta betekent dat er straks 3.500 supporters mogen plaatsnemen.
  2. Wedstrijden moeten zoals wij het nu lezen om 22:00 klaar zijn. Dat betekent dat duels uiterlijk om 20:00 zullen beginnen.
  3. Horeca in de stadions zal open zijn.
  4. Er zal een 3G beleid gelden. Dat betekent dat mensen een QR code moeten laten zien waarin staat dat je gevaccineerd bent, je onlangs corona hebt gehad of getest bent.

Vragen die bij de supporters leven

Er zijn natuurlijk ook nog vragen waarop snel een antwoord zal moeten komen:

  1. Welke seizoenkaarthouders mogen welke wedstrijd gaan zien?
  2. Moeten we 1,5 meter afstand houden?
  3. Moeten we mondkapjes op?
  4. Gaan het supportershome, Business Lounge, Bosselaar en Kasteelloge open?
  5. Mogen we ook naar uitwedstrijden en als dat het geval is, hoeveel supporters mogen er dan mee?
  6. Wanneer komen er nog meer versoepelingen?

Geen beperkingen maar wel eredivisie

Die laatste vraag kan natuurlijk niet door Sparta beantwoord worden, maar het is een vraag die ongetwijfeld zal leven bij velen van ons. Het is te hopen dat het snel zal zijn, de corona-moeheid treft velen en hoe mooi zou het zijn als we weer verantwoord zonder maatregelen weer lekker naar het voetballen kunnen. Al is dat laatste nog wel een dingetje, want onze club presteert zo slecht dat je je kan afvragen of je er op dit moment wel live bij wil zijn.

Maar laten we van het meest optimistische scenario uitgaan: Volgend seizoen geen beperkingen en een Sparta dat zich gehandhaafd heeft in de eredivisie. Onze steun in komende thuiswedstrijden, met 3.500 fans, zal meer dan ooit belangrijk zijn!

Abonneer
Abonneren op
70 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties