Gisterenavond was er een bierproeverij in het supportershome. Alle beschikbare plekken waren vooraf volgeboekt. Hiermee was het supportershome goed gevuld, maar zat het niet stampelsvol. Een uitstekende inschatting van de organisatie. Het was een mooie avond, best een aanrader om je volgend jaar eens voor aan te melden als je er niet bij was, al moet je snel zijn, want vol =vol.

Aan de hand van de wereldkaart werd op de twee in het supportershome aanwezige TV-schermen wat achtergrond gegeven over bier in zijn algemeenheid. De bieren die gedronken werden, waren enigszins ludiek gekoppeld aan ex-Spartanen. Op die manier kwamen helden van weleer langs, zoals Ronald Lengkeek en Rinus Terlouw. Maar ook flitsten mindere goden voorbij. We zagen Rubin Dantschotter in actie met zijn befaamde blunder en ook de foto van Nico Pellatz riep herinneringen op aan mindere tijden.

Er vloeiden lekkere en minder lekkere bieren, afhankelijk van je smaak. Bijzondere en minder bijzondere bieren. Iets met Ananas, wat meer op ananassap leek, dan op bier. Een lekkere Smeerpijp uit Bergschenhoek. Een heerlijke Triple Jura uit Maastricht. Brewdog was een bijzondere verbinding aangegaan met Tony’s Chocolonely en over de Pastry Sour waren de meningen extreem verdeeld. Het moet je smaak zijn. Er werd volop uitleg gegeven. Men dronk nog maar eens een pils, een Weizen, een Stout, een ‘Liquid Dessert’ uit Breda en meer. Weliswaar alles in kleine glazen, maar de hoeveelheid was uiteindelijk toch dusdanig dat in de auto stappen geen optie was. Glibberend over de inmiddels glad geworden Rotterdamse wegen vertrokken de aanwezige Spartanen ruim na 00:00 uur richting openbaar vervoer, of hopten ze op een tweewieler om huiswaarts te gaan.

Spartaanse hoop

Gedurende de bierproeverij werd er uiteraard veel over Sparta gesproken. Hoe op het gras buiten in de vrieskou lampen stonden om het gras te laten groeien. De verbouwing kwam aan de orde, maar vooral merkte je met een grote groep Spartanen onderling dat we de 6e plek omarmd wordt. En dat de hoop er is om de play-offs te halen. Of anders die beker te winnen. Hunkering naar meer voetbal zoals we gezien hebben, met de prachtige overwinning in het Gelredome als meest sprekende voorbeeld van het eerste competitiedeel.

Oefenen

De kerstdagen en het nieuwe jaar staan voor de deur. Maar in januari barst het voor Sparta vrijwel direct los. Op 7 januari beginnen ‘we’ met PSV – Sparta voor de competitie. Op 10 januari wordt Sparta – PSV gespeeld voor de beker. En vanaf 14 januari volgen binnen een maand 6 tegenstanders waartegen we op papier een goede kans hebben. Op 14 januari kan onze club een prachtige stap zetten door de derby tegen Excelsior te winnen. Daarna mag onze club achtereenvolgens aantreden tegen Cambuur, RKC, NEC, Fortuna en op 12 februari is er het sluitstuk van een enerverende periode tegen Go Ahead. Daarna gaan we voor de winst in de Arena. Of voor een gelijkspel. Dat zien we dan wel weer.

Om zich op dat alles voor te bereiden speelt Sparta in december vijf oefenpotten. De eerste oefenwedstrijd van onze club was er eentje tegen ADO; een ploeg van een iets minder kaliber. Sparta was oppermachtig en won met 0-3. Tegen Twente werd helaas met 2-1 verloren. Op 30 december is Westerlo – Sparta een besloten oefenpot en dat geldt ook voor Sparta – Vitesse van 22 december. Op Het Kasteel zijn geen supporters welkom vanwege de werkzaamheden in en aan het stadion. De publieksingangen worden vernieuwd en aan de Denis Neville zijde wordt gewerkt aan verbetering van het sanitair en de cateringfaciliteiten. Op 10 januari kan je het resultaat bewonderen rondom Sparta – PSV.

En ook vandaag speelt Sparta een oefenpot. Op de vijfde dag van het trainingskamp in het zonovergoten Alicante wordt het in de middag weer zo’n 18 graden, met nauwelijks wind. Perfect voetbalweer dus. De mannen van Maurice Steijn komen vandaag in actie tegen Spezia Calcio 1906 uit de Italiaanse Serie A.

Abonneer
Abonneren op
46 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties