Sparta – Zulte Waregem. Eentje voor in de agenda!

Zaterdag 22 juli zullen de hoofdmachten van Sparta en SV Zulte Waregem het in de Zeeuwse plaats Goes tegen elkaar opnemen. Uiteraard een vriendschappelijke pot in het kader van de voorbereiding. En vriendschap is nu juist het toverwoord als het gaat om de twee fanatieke supportersgroeperingen van beide clubs: aan de Rotterdamse zijde de Spangenaren en aan de kant van ‘Essevee’ (bijnaam in de volksmond, als afgeleide van SV) de South Lane Crew.

Hoe is die band ontstaan? Veel zullen het wellicht weten, Davy De fauw (jazeker, met een kleine ‘f’) speelde van seizoen 2001/2002 tot 2006 voor Sparta, waarna hij ook nog voor SV Zulte Waregem uitkwam. De hardwerkende verdediger was populair op Het Kasteel, en zou nadien nog vaak als supporter onze club bezoeken, evenals zijn ouders die ook nog steeds af en toe een bezoekje brengen aan Spangen.

Voor KasteelNieuws interviewde Peter van der Zwan jarenlang oud-spelers, zo ook De fauw. In 2017 togen hij en fotograaf Awé Krijger naar Vlaanderen voor zijn verhaal over Sparta. Davy nodigde een zooi Spartanen vervolgens uit voor een wedstrijd van Essevee tegen KV Oostende, daar maakten de Spangenaren vrienden met de South Lane Crew en zo ontstond er een uitwisseling waarbij zij wedstrijden van Sparta bezochten en Spartanen wedstrijden van Zulte Waregem. Tot op de dag van vandaag is de band heel hecht, tientallen bezoeken elkaars onderlinge wedstrijden. De laatste jaren drongen beide sfeergroepen aan om een oefenwedstrijd te spelen, en nu is het dan zover. Dank aan beide clubs hiervoor! En het dan gebeurt, doe het dan ook direct goed. Als voorgerecht spelen beide sfeergroepen een supporterswedstrijd tegen elkaar, de ultieme kers op de taart! Zaterdag 22 juli, in Goes. Komt allen! Voetbal verbroedert!

Kaarten zijn nu al te koop via DEZE LINK.

Abonneer
Abonneren op
44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties