Onlangs presenteerde Sparta het paarse FC Ommoord shirt waarin de mannen van Jeroen Rijsdijk komend seizoen in zullen spelen als de tegenstander een shirt aan heeft met eveneens rood-witte kleuren. Daar kwam de nodige kritiek op: waar de een het een fantastisch shirt vond, vond de andere supporter het een misbaksel van jewelste.
Vooral het kraagje kreeg het nodige te verduren. Ome Ron, een ITWM’er uit de tijd toen ons fanzine nog op papier uitkwam,vond het kraagje diversiteit uitstralen terwijl anderen het vergeleken met de haute de culture van beroemdheden zoals Yves Saint Laurent en Jean Paul Gaultier.
Kortom: Niets aan de hand, altijd hetzelfde gedoe bij het bekend worden van het uitshirt.

Grote vraag: hoe ziet het thuisshirt er uit.

De ontwerpers van Robey hebben er weer op zitten broeden. Het resultaat: Een rood-wit gestreept thuisshirt. Nogal wiedes zegt dan menig supporter. Dat het niet meer zo voor de hand ligt bewijst een club als PSV. Die nemen gewoon afstand van hun strepen. Ze voetballen daar aankomend seizoen in een geheel rood thuisshirt, net zoals ze dat deden toen van der Gijp en Romario er nog voetbalden. Wees dus blij dat wij een Stichting 1888 hebben die een vinger in de pap hebben en die dat soort zaken bij onze traditieclub gelijk in de kiem smoren.

Opnieuw het kraagje

De grote verrassing waar we het wederom over gaan hebben is toch weer het kraagje. Klap je het klassieke polokraagje open dan verschijnt daar opeens de Rotterdamse vlag. Daar is over nagedacht.
Wat verder opvalt in de tekst op de website van Sparta is dat alle mooie prietpraat nu uitblijft. Er staat gewoon vermeld wat je krijgt als je een Sparta shirt koopt en hoe het shirt er uit ziet. Goed gedaan Sparta!

Shirt aan de prijs

Het thuisshirt is net zoals het uitshirt behoorlijk aan de prijs. Voor het shirt kan je € 72,95 te betalen. Voor kleine jeugdige modellen is het gelukkig wat goedkoper. De maten 92 tm 164 kosten slechts € 54,95.
Vind je dit allemaal te duur of heb je de middelen niet om het shirt te kopen een tip: Wacht tot de uitverkoop die meestal halverwege of aan het einde van het seizoen begint. Doorgaans kan je dan shirts met een fikse reductie kopen. Wat je verder kan doen is lid worden van de supportersvereniging. Leden ontvangen namelijk een korting op de spullen uit de Spartafanshop.

Abonneer
Abonneren op
85 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties