affiche 1/2 finale play-offs

“Sabattical”- Ron had natuurlijk gelijk toen hij anderhalve week geleden de pers te woord stond en aangaf dat hij liever in de play-offs van Sparta wilde winnen dan in de competitie. Jans, toen al zeker van de play-offs, kwam behoorlijk zelfverzekerd over en dat zorgt voor menig rillinkje over de Spartaanse rug. Met een uitzicht op de finale van de play-offs in het vizier, zal Sparta alles op alles moeten zetten, om geen enkel mededogen te tonen naar de trainer die afgelopen zomer liever bij FC Utrecht ging werken dan bij zijn vriend Gerard Nijkamp. Tel daarbij op dat een groot deel van de Sparta selectie vorig seizoen ook al de balen had van deze trainer die FC Twente naar de tweede voorronde van de Conference League ten koste van Sparta wist te halen. Het moet maar eens over zijn met deze trainer. Laat ‘m na donderdag a.u.b. op een permanente wereldreis gaan of opnieuw een rap-carrière in de USA starten.

Hoe dan?

Maar hoe te winnen van FC Utrecht? We spelen doordat we zelf een aantal competitie potjes (waaronder FC Utrecht thuis) net niet wisten te winnen deze halve finale dus niet uit maar thuis. Dat scheelde nog een haar omdat FC Utrecht afgelopen zondag eigenlijk al op het veld van Spangen stond te dromen toen ze met 3-0 achter kwamen tegen een ontketend AZ dat nog voor de 3e plaats zou gaan. Een ietwat hard inkomen van Dani de Wit zorgde voor rood aan Alkmaarse zijde waarna de mannen van Jans het gat wisten te dichten door gelijk te spelen. En daarmee eindige de FC een punt boven Sparta.
I.v.m. het KNVB besluit dat er op gericht is dat Nick Olijk op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Polen op 16 juni heeft men in de Zeisterbossen besloten de play-offs slechts over een duel te laten gaan. De hoogst geklasseerde club speelt daarbij thuis. Weg thuisvoordeel, maar wel 1.200 Spartanen naar Utrecht.

Zij moeten de club van Rotterdam gaan ondersteunen in deze tot nu toe belangrijkste wedstrijd van deze jaargang.
Degenen die er vorig jaar bij waren in Utrecht willen deze wedstrijd uiteraard voor geen meter missen en hebben graag drie tientjes over voor een herhaling van de 1-2 van het Sparta dat de play-off finale van vorig seizoen wist te halen.

Niet alleen op de tribunes zullen we de Utrechtenaren vocaal partij geven, de 11 mannen die aan de wedstrijd gaan beginnen zullen ook op elk moment scherp moeten zijn. Of een zelfde aanpak zal werken waarmee Sparta Utrecht in de competitie wist te verslaan is natuurlijk alles behalve zeker. Reken maar dat Ron “Notourius BIG” Jans opgelet heeft hoe dat kon gebeuren en zijn manschappen goed zal instrueren niet nog een keer de bietenbrug op te moeten laten gaan.

Maar nu een einde aan al die bangmakerij waar we niets aan hebben. Sparta moet gewoon van eigen kracht uit gaan en de wetenschap hanteren dat we het afgelopen seizoen heel goed hebben gedaan in uitwedstrijden. Sterker nog, het was een van de beste seizoenen als het gaat om resultaten buiten het Kasteel. Tel daarbij op dat we van de laatste negen wedstrijden er zeven gewonnen hebben, dan is het toch heerlijk om FC Utrecht opnieuw aan de Spartaanse zegekar te binden. Aanvallend en verzorg voetbal waar uitgegaan wordt van eigen kracht, dat is het Sparta dat het nog twee keer moet doen dit seizoen. Dit om voor het eerst in bijna 40 jaar weer eens Europa in te kunnen. Alles wat Spartaans is smacht daarnaar! Drie nacompetities is scheepsrecht, ja toch, niet dan?

Naar alle verwachting stuur Jeroen Rijsdijk nagenoeg dezelfde elf de Utrechtse weide in als degenen die afgelopen zondag begonnen tegen Heerenveen. Met één uitzondering, de gespaarde Mike Eerdhuijzen zal de plaats in gaan nemen van Thijs Velthuis:
Opstelling Sparta: Olij, Bakari, Eerdhuijzen, Vriends, Van der Kust, Clement, de Guzmán, Metinho, Neghli, Lauritsen, Saito.

FC Utrecht

FC Utrecht eindige dit seizoen met ene begroting van € 28.000.000 op de zevende plaats met 1 punt meer dan Sparta. ’t Is dat Sugardaddy Frans van Seumeren zoveel geld in de fusieclub uit de Domstad wil pompen. Maar € 13.000.000 voor slechts 1 puntje meer dan het veel minder rijke Sparta is natuurlijk een enorme smak geld en laat zien dat of Sparta een wereldprestatie heeft geleverd of dat FC Utrecht zwaar heeft onder-gepresteerd. Wel is het zo dat sinds de komst van Jans de situatie gekeerd is en dat de prestaties met name in het eerste kwart van het seizoen ondermaats waren. Utrecht is en blijft een gevaarlijk team met Toornstra, Lammers, Boussaid en van der Maarel als uitstekende sterktehouders. Het zal al met al interessant worden of zij dit keer Sparta het wel lastig kunnen maken. De messen zullen geslepen zijn in het Utrechtse.

Uitsupport

Opnieuw zullen er weer heel veel Spartanen mee reizen naar FC Utrecht om Sparta te gaan ondersteunen. Voor degenen die nog nooit in de Galgenwaard zijn geweest: Bij aankomst wordt je geacht even in de bus te blijven zitten zodat alles ordentelijk kan verlopen. Daarna volgt de kaartcontrole en vervolgens de fouillering. Voor Spartaan(se)n die er van houden door een vrouw gefouilleerd te worden kunnen we melden dat het Utrechtse personeel enkele mooie blondines in dienst heeft die je grondig onder handen nemen. Voor Spartaan(se)n die van mannen houden is ons verteldje te onderwerpen aan de steward met hesje nummer 31. Mooier worden ze niet volgens een aantal Spartaanse vrouwen die de ITWM redactie dit advies mee gaf.

Als je deze veiligheidsregels hebt doorstaan volgt een tocht door een tunnel waar menig voormalig Vietcong strijder jaloers op had geweest. Wat een effort, wat een voortreffelijk staaltje brutalisme, en vooral heerlijk om na de wedstrijd in te zingen mochten we de avond winnend afsluiten. Het is de tunnel der voetbaltunnels die je na een paar minuten lopen rechtstreeks naar het uitvak zal leiden. Het uitvak zelf is enorm groot en heeft maar liefst 1.200 plaatsen, is stijl en enorm hoog. Als het vol is, is het een indrukwekkend gezicht! Spartanen, zeker die nog nooit mee zijn geweest naar Utrecht uit, geniet ervan! En moedig vooral je club aan, ook al ze achterkomen, kan dit van essentieel belang zijn. Wees vooral niet onder de indruk van het publiek in Utrecht dat ook in staat is om een hoop herrie te maken. Het zal allemaal wel….

Leiding

Eerder deze week schreven we het volgende:
De wedstrijd begint om 21:00 uur. Zonder scheids, geen wedstrijd. Niemand minder dan de Nederlandse topscheidsrechter, Dordtenaar, politie-agent en Baja Beachclub-bezoeker Danny Makkelie is aangesteld. We kennen hem goed.

De 41-jarige arbiter fluit Sparta voor de vierde keer dit seizoen: Sparta – Feyenoord (2-2), Ajax – Sparta (2-1) en Sparta – Go Ahead Eagles (0-2). Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn de mannen met een vlag. Heerschap Robin Hensgens is de vierde official en heeft een bord (hopelijk niet voor zijn kop) Vanuit Zeist bekijkt Clay Ruperti, de we kennen van zijn vroegere werk bij RTV Rijnmond, de wedstrijd als VAR. Ook Ruperti kan het niet alleen. Rens Bluemink assisteert hem

Abonneer
Abonneren op
350 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties