De Goudse Verzekeringen is een geweldige sponsor voor Sparta, die ook in sportief en financieel zware tijden onze club trouw bleef. Alleen maar lovende woorden voor De Goudse! Behalve dan dat ze net iets te weinig respect hebben voor het Spartaanse thuisshirt. ‘De inktvlek’ deed weinig recht aan het prachtige rood-wit en ook het thuisshirt van het afgelopen seizoen was één van de minste mooie thuisshirts van de afgelopen 30 jaar. Met die grote sticker erop en een vogel dwars door de strepen heen. ‘De supporter’ liet zich er overigens niet door tegen houden. Het thuisshirt is al een tijdje volledig uitverkocht.

We zijn benieuwd of het thuisshirt 2023 / 2024 naar een iets hoger niveau getild kan worden. Sparta zal het binnenkort presenteren.

Het paarse uitshirt

Het uitshirt is wel al gepresenteerd. En waar een sponsor zo weinig mogelijk invloed zou mogen hebben op een thuisshirt, is het logisch dat ze die invloed wel willen hebben op het uitshirt. Als wij van ITWM het voor het zeggen hadden, zouden we eerder kiezen voor Rotterdams groen-wit. En het Deelder-shirt van afgelopen jaar was ook heerlijk. Maar ach, De Goudse legt de knaken neer, dus waarom voor het uitshirt eigenlijk geen ‘Goudse-Paars’? Smaken verschillen. De één zal het mooi vinden, de ander niet.

Blijkbaar vinden Robey en Sparta het nogal moeilijk om te zeggen dat met deze kleur puur en alleen tegemoet gekomen wordt aan de wensen van de sponsor – die 100 jaar bestaat en zo ook zichzelf een beetje in het zonnetje wenst te zetten. De sponsorwens wordt door Sparta wel opgemerkt, maar blijkbaar moet er ook een (overduidelijk achteraf verzonnen) verhaal bij dat paars “ook de kleur is van waardigheid” en: “Paars is een kleur uit de wapenkunde waarmee de uitrustingen van ridders werden versierd met symbolische voorstellingen.” Dat laatste klopt. En dat geldt ook voor zo’n beetje iedere andere kleur. Bij Sparta en Robey hebben er nu een paar mensen elkaar gevonden in wat al te bizar gezwets. Idioten. Misschien effe kappen met supporters in de maling nemen?

Het is zeker niet het eerste paarse uitshirt in de historie. We herinneren ons nog een paars uitshirt van het (eigen) merk ‘castle’, met Europroducts als hoofdsponsor. En nou ja, dit is een net iets andere kleur paars. Gewoon De Goudse-paars dus eigenlijk. Omdat De Goudse betaalt – en als Spartanen zijn we hartstikke blij met dat geld. En tja, dan vind je dit shirt mooi, of niet. Wapenkunde. Waar hebben we het over? Je vindt op het tenue overigens ook een klein Rotterdams vlaggetje, in de kousen wordt verwezen naar de Sparta Marsch, het Sparta logo staat er ditmaal op in originele kleuren, we noteren een hele zooi sponsoren. De meest bijzondere kraag uit de Spartaanse voetbalhistorie zal onder de mode gevoelige supporters stof doen opwaaien. En tot slot is achterop het shirt een cijfer achterop laten plaatsen optioneel voor supporters en verplicht voor de spelers.

Direct te koop

Dat Sparta de laatste jaren snel professioneler is geworden is ook te merken aan de presentatie van het uitshirt. Waar je vroeger nog weleens moest wachten tot in oktober voordat deze op de markt kwam, is het uitshirt nu direct te koop. Wellicht leuk als verjaardagscadeau of voor op de camping. Hoe dan ook, te koop dus!

Sparta uitshirt is via DEZE LINK te koop in de Sparta Fanshop.

Abonneer
Abonneren op
28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties