Vorige week donderdagavond nam PSV een voorschot op het echte kampieonschap door maar liefts met 0-8 te winnen bij Sparta’s concurrent om de play-offs; SC Heerenveen. Omdat Feyenoord wist te winnen bij Go Ahead Eagles was er gisteren nog geen sprake van een officieel kampioenschap voor de Eindhovenaren, maar de titel kan ze bijna niet meer ontgaan. Alleen als PSV al haar wedstrijden zou verliezen en Feyenoord alles zou winnen en ook nog eens een doelsaldo van 30 doelpunten verschil weet goed te maken, zou de titel voor Zuid nog kunnen gloren. Die mogelijkheid is nog kleiner dan dat we eind volgende week een nieuw kabinet in Nederland hebben.

Uitermaat sterk PSV

Om het kampioenschap officieel te maken moet PSV nog een wedstrijd spelen, daar minimaal een puntje uit het vuur halen of het geluk hebben dat Feyenoord in de Kuip punten verspeelt tegen PEC, om zich officieel kampioen te mogen noemen. En weten allemaal wie de tegenstander is in speelronde 32: Ons eigen Sparta gaat in het Philips-stadion het opnemen tegen het uitermate sterke PSV.

Kanonnenvoer, de vergallende factor of net-niet

Ervan uitgaande dat Feyenoord, gezien de vorm waarin men verkeert, van PEC gaat winnen kan Sparta de aanstaande kampioen op meerdere manieren tegemoet treden. De uitwerking van de manier hoe we PSV gaan bestrijden zal uiteindelijk de uitkomst van dit duel bepalen. Worden we kanonnenvoer voor de ploeg van Peter Bosz, gaan we net kopje onder of vergallen we het aanstaande feestje van Eindhoven en omgeving.

Hoe moeten we spelen we?

Een grote vraag die onze volgers vast gaan beantwoorden door een reactie achter te laten. Moeten we behoudend spelen om de schade zoveel mogelijk te beperken? Kans is dat we dan weer een soort angsthazerij gaan zien dat we eerder in de Kuip hebben mogen aanschouwen. Anderzijds wil je er ook niet met 8-0 afgaan tegen PSV, dat zou de ergste droom kunnen zijn, want dan ben je niets meer geweest dan een figurant van het feestje in de Lampjesstad. Het liefst hopen we op een PSV dat kampioenskoorts heeft en dat het ze allemaal net niet lukt, en ja die ene uitbraak van Sparta lukt dan net wel. Of houden we stand en gaan we er op het laatste moment met 1-0 aan? Zegt het maar?

Poll

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen laten we er ook nog een polletje op los met welke type opstelling Jeroen Rijsdijk het veld in moet gaan om deze loodzware wedstrijd tot een goed einde te krijgen

Welke formatie moet Sparta tegen PSV spelen?
581 stemmen
Abonneer
Abonneren op
83 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties