Prijs van een Sparta SCC stuk duurder

Afgelopen week heeft elke Spartaan die een seizoenkaart bij de club van Rotterdam heeft een brief en een e-mail gekregen over het verlengen van de seizoenkaart. Afgelopen dinsdag plaatsten we een bericht dat we het fijn vonden dat Oranje International Denzel Dumfries aan de campagne die door Sparta gelanceerd werd zijn medewerking heeft gegeven.

Koop die seizoenkaart

Uiteraard nemen de redactieleden van ITWM volgend jaar opnieuw zo’n seizoenkaart en we hopen dat alle andere Spartanen een zelfde beslissing zullen nemen. Het Kasteel moet tot in de lengte ter dagen uitverkocht blijven. Nooit meer terug naar die toeschouwersaantallen van iets boven de 2.000, die we bij sommige wedstrijden zagen in de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Forse prijsstijging

Maar we kunnen er niet om heen om ook de prijsstijgingen van de seizoenkaarten onder de loep te nemen. Die waren namelijk een stuk forser dan de afgelopen jaren. Waar we de laatste jaren de prijzen door de hele linie telkens met zo’n 5% zagen stijgen, zijn de prijsstijgingen nu minimaal 9,4% en zijn er uitschieters naar meer dan 21%. Met name de oudere Sparta supporter, die vele jaren veel voordeel hadden, gaan een stuk meer betalen dan vorig seizoen.

Omdat de prijsstijgingen best behoorlijk waren hebben we Algemeen Directeur Manfred om een reactie gevraagd. Heeft Sparta hier een inflatiecorrectie uitgevoerd? En heeft Sparta op termijn een beleid ingezet om meer jongeren aan zich te bieden door de prijzen voor reguliere seizoenkaarten minder te verhogen dan die van de Spartaanse ouderen?

Manfred Laros geeft uitleg

Wij stelden Algemeen Directeur Manfred Laros deze vragen. En zoals we van hem gewend zijn kwam er snel een antwoord:

Onze Algemeen Directeur geeft aan dat er vorig seizoen in een vroegtijdig stadium al besloten was dat voor dit seizoen (’23-’24) er maximaal 5% verhoogd zou worden. Omdat de stijging van de kosten die Sparta maakte veel hoger uitvielen zijn daarom voor komend seizoen de reguliere seizoenkaarten naar 10% verhoogd. Voor de tribunes die korting hadden is in een aantal gevallen de prijsstijging hoger uitgevallen. Daarmee komt Manfred Laros op onze tweede vraag uit; Bij de groep 67+ wordt nu 10% korting gegeven op de reguliere prijs (lees: iedereen van 19 t/m 66 jaar)

Verder meldt de Algemeen Directeur: “Het beleid is erop gericht dat we aantrekkelijk blijven voor iedereen. Voorbeeld hiervan zijn onze gezinskaarten op de Bok de Korver-tribune, waarmee we veel jongeren/kinderen aan de club binden. We vergelijken ook onze prijzen ten opzichte van andere clubs en we zitten daarmee in de categorie waar we willen. Prijsstijgingen zijn onvermijdelijk helaas. We zien ook dat andere clubs diverse tribunes uitsluiten voor kortingen zoals jeugd en/of seniorenkorting. Sparta kiest er nu nog voor om elke tribune beschikbaar te houden voor zowel jeugd als 67+. Dit is wel iets wat we ook jaarlijks evalueren. De stijging van 66+ naar 67+ is in lijn met de landelijke lijn voor de AOW-gerechtigde leeftijd.”

Prijsstijgingen in beeld

Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties