De kop bovenaan dit bericht zou in normale tijden fantastisch klinken. Het zou er op kunnen duiden dat Sparta zo populair is dat het stadion voorafgaand aan de aanvang van het seizoen al volledig uitverkocht zou zijn. Dit doordat er bijna 10.000 supporters een seizoenkaart hebben gekocht.

Helaas is dit niet het geval: Sparta voelt zich genoodzaakt de verkoop van seizoenkaarten per 7 augustus te staken in verband met de beperkingen die gelden voor voetbalwedstrijden in het betaalde voetbal. De beperkingen hebben te maken met door de overheid opgelegde maatregelen t.a.v. de bestrijding van het corona-virus.

Hierdoor kan de club niet meer dan 2/3 van de stoelen vullen. Dat betekent dat het dus voortijdig de verkoop van seizoenkaarten zal moeten staken om te kunnen garanderen dat iedereen die al een seizoenkaart kocht straks een plaatsje in het stadion kan krijgen. Losse kaartverkoop zal mede daarom voorlopig niets plaats vinden.

Dat betekent geen volle bakken op Het Kasteel, mar wedstrijden voor zo’n 6.500 toeschouwers. Dat is natuurlijk een stuk meer dan de 2.000 supporters die bij het ’testen voor toegang-event’ van Sparta tegen VVV aanwezig waren.

Sparta laat net zoals alle andere clubs weten dat het ontevreden is over de gang van zaken en deelt een statement van de KNVB. De voetbalbond zegt dat de Fieldlab testen bewezen hebben dat je veilig naar het voetbal zou moeten kunnen en dat de besmettingshaarden van corona vooral door de horeca worden veroorzaakt.

Voor de thuiswedstrijden die op het programma staan, met als Sparta – Heracles op 21 augustus als eerste, geldt het corona-protocol. Je mag de wedstrijd alleen bezoeken als uit de scan van de coronacheck app blijkt dat je een groen vinkje krijgt. Dit vinkje krijg je bij volledige vaccinatie, hersteld te zijn in het laatste half jaar van een geregistreerde corona-besmetting of een wattenstaafje in je neus bij testen voor toegang. Verder zal iedereen jonger tot 12 jaar niet getest te hoeven worden.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties