Gisteren kwamen we met het eerste deel van ons verslag over de forumavond welke afgelopen dinsdagavond in het supportershome werd gehouden. Supporters konden onder leiding van spreekstalmeester Anton Slotboom de stand van zaken horen hoe het er vandaag de dag aan toe gaat bij de club van Rotterdam. Vandaag deel II

Verbouwing Terbregge

De verbouwing op Nieuw Terbregge is in volle gang en ligt op schema. De bedoeling is dat alles in juni 2023 gereed zal zijn zodat straks het eerste elftal, de amateurtak, maar ook het vrouwenvoetbal met ingang van het nieuwe seizoen kan genieten van alle nieuwe faciliteiten. De kantine van de RV & AV moet weer een echte kantine worden waar Spartanen zich lekker thuis zullen voelen.
De kosten van dit alles zijn wel gestegen met alle crisis die ons land mee maakt. Omdat de aannemer de klus voor een Spartaans vriendenprijsje heeft aangenomen, komt Sparta het bedrijf tegemoet en zal een deel van de gestegen kosten op zich nemen. Deze kosten worden verrekend in de huurprijs die Sparta aan de Gemeente Rotterdam zal moeten betalen. Reden dat Sparta deze geste doet, is dat het van mening is dat men geen vertraging in dit alles kan oplopen.

Verbouwing Kasteel

Sparta is druk bezig om de horeca-uitgiftepunten en de toiletblokken onder de Denis Neville te vervangen. Daarnaast worden de verouderde tourniquets ook aangepast naar de moderne tijden waarin we leven. Hier loopt niet alles op schema, er schijnt nogal wat problematiek te zijn met de af- en toevoer van waterpunten van de toiletten.

Wall of Fame

De tegels van Wall of Fame, waarvan Sparta ooit beloofde dat deze onlosmakelijk aan het Sparta stadion bevestigd zouden worden, zijn zoals we weten van de muur van de Denis Neville verwijderd. Dat de eerder gedane belofte niet gehandhaafd kon worden heeft te maken dat ze precies op een plaats bevestigd waren waar Sparta de uitbreiding van de horeca-uitgiftepunten heeft bedacht. Volgens Manfred Laros zijn de tegels op een hele voorzichtige manier verwijderd en liggen ze nu veilig opgeslagen totdat de club een mooie nieuwe bestemming heeft gevonden. Bedoeling is dat uiterlijk in 2023 op een nieuwe plaats in het stadion te bewonderen zal zijn. ITWM zal deze zaak kritisch blijven volgen omdat de tegels voor veel Spartanen een emotionele lading hebben. Denk bijvoorbeeld aan overleden Spartanen met een tegel, waarvan de nabestaanden voorafgaand aan of na de wedstrijd zich nog altijd weten te troosten.

Seizoenkaartverkoop

Sparta heeft dit seizoen ca. 1.000 nieuwe seizoenkaarten weten te verkopen i.t.t. vorig seizoen. Daarvan werden er voor de start van de competitie al zo’n 600 verkocht. De halve seizoenkaarten gaan ook hard. Prestaties van het eerste elftal liggen daaraan ten grondslag. Dat betekent voor Sparta een hele opgave als deze trend zich voort blijft zetten. Want doe je als je meer kan verkopen dan dat je plaatsen in je stadion hebt?
Manfred Laros kijkt met zijn team naar de mogelijkheden die er wel zijn. Dat betekent dat er vroeger nog wel eens plaatsen werden vrijgehouden voor schoolkinderen en sportverenigingen. Die worden nu minder snel uitgegeven. Sparta is ook ingesprongen op het feit dat de verkochte kaarten op de Tonny van Ede tribune zo weinig zitplaatsen vullen. Zonder een duur IT systeem in te richten is men op het kantoor aan het Spartapark-Noord gaan bellen/mailen naar de houders van deze plaatsen om te kijken of zij wel daadwerkelijk voornemens zijn om naar de eerstvolgende wedstrijd te komen. Als dat niet het geval is laat men daar nu anderen fans gebruik van maken. Tegen FC Twente was het resultaat al duidelijk zichtbaar: de lege foeilelijke lege zitplaatsen waren in een klap verdwenen wat de uitstraling van het Spartastadion nog mooier maakt dan het al is. Een uitverkocht huis moet immers ook echt een vol stadion betekenen.

Uitbreiding Stadion

Omdat het sportief goed gaat, de wedstrijden allemaal uitverkocht zijn, is het niet raar dat veel supporters denken dat je het stadion moet uitbreiden. Een oude regel is dat elke 1.000 kaarten die je meer verkoopt een miljoen zou opleveren. Laros denk dat dit tegenwoordig zelfs meer is.
Echter, Sparta moet er wel altijd voor zorgen niet in een situatie te komen als Vitesse of Heerenveen. Dit zijn clubs die dachten dat de bomen in de hemel groeide en gingen over de top met hun uitbreidingen. Naast dat dit veel extra kosten met zich mee brengt, betekent dit ook vaak sfeerloze betonnen voetbalhallen met lege tribunes. En als Sparta ergens vandaan moet blijven is het dat wel leert de geschiedenis van de Schietribune ons.
Laros is voorstander van uitbreiding, maar dan wel in fases zodat het stadion continue vol blijft zitten. Daarbij is het ook zo dat dit alles niet zonder de gemeente kan. En over die gemeente….die hebben allerlei plannen in de directe omgeving van ons stadion. Daarover morgen meer in deel III.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties