Affiche Sparta VVV

Het was een mooie voetbalavond in Rotterdam West. Na 28 competitiewedstrijden zonder publiek galmde de vals gezongen klanken van de Sparta Marsch weer over het Kasteel. Een moment waar de spelers en supporters naar snakten. Het leverde zelfs een huwelijksaanzoek in de rust op. Sparta leverde strijd en wist de punten te houden op het Kasteel. Na afloop werd er weer eens een klein, vertrouwd feestje op het veld gevierd. Drie punten in de pocket en nu officieel zeker van nog een jaar in de Eredivisie, die we hopelijk vanaf volgend seizoen weer met z’n allen op een bomvol Kasteel mogen beleven!

Eerste helft
Beide ploegen kwamen voortvarend uit de startblokken. Voor VVV staat er nog steeds veel op het spel en voor Sparta was er de drang om zichzelf eindelijk weer eens te bewijzen voor publiek. In de tweede minuut resulteerde dit direct in een aardige kans voor Sparta. Een hard schot van Harroui werd gekeerd door Kirschbaum. Hiermee werd duidelijk gemaakt dat het voor VVV wel eens een lastige avond kon gaan worden op Het Kasteel. Hierna sukkelde de wedstrijd wat verder. Beide ploegen waren redelijk in evenwicht. Voor Sparta resulteerde dit in wat kleine kansen, maar VVV wist geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Voetballend deed Sparta het niet slecht, maar een aantal keer resulteerde het té graag willen in wat slordigheden. Het einde van de eerste helft naderde en het leek er lang op dat we met een 0-0 stand zouden gaan rusten.. maar niets bleek minder waar. In de 41ste minuut, na een schot van Laros Duarte, vond de bal dan toch het net aan de juiste kant door een bal die van richting werd veranderd door Dekker. Keeper Kirschbaum werd volledig verrast en had hierop dan ook geen antwoord. Een lekkere manier om de rust in te gaan, 1-0 voor Sparta.

Tweede helft
VVV kwam gebrand uit de kleedkamer. De eerste tien minuten waren voor de club uit Venlo. Dit mede door een grote kans van John die de verkeerde keuze maakte en daarmee de bal weer verspeelde. De grootste kans tot dusver voor VVV. Er kwam nog één echte kans voor John vanuit een voorzet van invaller Machach, maar deze bal vuurde hij hard over. Deze kans was ook direct het keerpunt en Sparta kreeg de grip terug op de wedstrijd.

De tweede helft was vanuit Spartaans perspectief een stuk vermakelijker dan de eerste helft. Mooie combinaties en vechtlust was wat het team van Fraser grotendeels bracht. Neem de kopbal van Beugelsdijk in de 61e minuut die Kirschbaum nog maar net uit de hoek wist te tikken. Vijf minuten later was het wel raak. Een mooie bal van Thy op Harroui, die vervolgens een krachtige voorzet wist te geven op Smeets, zorgde ervoor dat laatst genoemde de bal voor de voeten kreeg en deze kans uitstekend wist af te ronden. 2-0!

In het laatste kwartier kwamen er nog speelminuten voor Emegha, Kharchouch en Duarte. Dit bleef niet onopgemerkt. Binnen twee minuten tijd raakte Sparta twee keer het aluminium en werd er een streep gezet door een derde goal van Sparta door een voorafgaande overtreding van Emegha. Ook de invallers wisten dus hun stempel op de wedstrijd te drukken.

Conclusie

Na een redelijke eerste helft en een goede tweede helft wist Sparta zich nu officieel veilig te spelen en kunnen wij ons gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. Met nog vier wedstrijden in het vooruitzicht mogen we stiekem nog dromen van de play offs, maar de belangrijkste doelstelling is behaald. Het was een genot om weer eens publiek op de tribunes te zien zitten, die knijpend met hun ogen tegen het avondzonnetje in probeerden toch nog wat van de wedstrijd te zien. Er werden weer halve liters gedronken en zelfs de broodjes kroket en frikandel gingen er weer gemakkelijk in. We kunnen rustig achterover leunen en (hopelijk) genieten van de laatste vier competitiewedstrijden.