affiche Sparta FC Groningen
Van alle clubs in de huidige Eredivisie, moet FC Groningen de meeste kilometers afleggen om een partijtje te kunnen ballen.

Dat FC Groningen ons als tegenstander wel ligt, hoorden we afgelopen week vaak in Spartaanse media. Kan zo zijn, het gevoel is bij uw voorbeschouwer van dienst zo’n 24 uur voor aanvang van de wedstrijd anders. Bevreesder. Statistieken wijzen ook op een niet zo’n groot verschil tussen beide teams. Sparta – Groningen werd 33 keer eerder gespeeld. 13 keer won onze club, 13 keer eindigde het duel in een gelijkspel, slechts 7 keer wist Groningen te winnen.

Toch wel een opvallend goede scheidsrechter als Danny Makkelie is aangesteld voor Sparta Rotterdam – FC Groningen. En dat in het weekend van Super Sunday, waarin ook AZ – Ajax en PSV- Feyenoord op het programma staat. Makkelie gedegradeerd bij de topwedstrijden? Zij assistenten op Het Kasteel zijn Hessel Steegstra en Jan de Vries. Overigens heet de burgemeester van Sliedrecht ook Jan de Vries, maar dat zal hem niet zijn, dunken wij. Heerschap Wouter Wiersma is de vierde official. Richard Martens is VAR bij dit duel. Deze beste man heeft al een heuse Wikipedia-pagina. Thomas Krijt is zijn assistent. Of laatstgenoemde bij iemand in het krijt staat, is welhaast zeker. In deze dure tijden kan dat bijna niet anders. Hopelijk heeft ie nog genoeg benzine voor een ritje naar Zeist. Sparta – FC Groningen staat gepland om 16.30 uur. In Rotterdam welteverstaan.

FC Groningen is bezig met duurzaam opbouwen


Grunn staat na zes competitiewedstrijden op een gedeelde achtste plek met acht punten. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus staat met een groot interview in de VI. Daarin vertelt hij dat de technische leiders in het Hoge Noorden de club duurzaam gaan opbouwen. “ Dan maak je keuzes voor jonge spelers die in waarde kunnen groeien, betaal je hier en daar een transfersom, maar houd je de salarissen relatief laag”, aldus Fledderus. Overigens kennen de meeste Spartanen deze Fledderus als speler van Roda-JC die met een paar vrije trappen beslissend was in de nacompetitie van 2013. Roda JC bleef erin ten koste van Sparta met interim-coach Henk ten Cate. Nico Pellatz moest twee keer het antwoord schuldig blijven. Omgekocht? We zullen het nooit weten. Ofwel. Alles komt een keer uit.

Fledderus doet het anders met FC Groningen

Fledderus, na het voetballen bij SC Heracles aan een nieuwe carriere als clubbestuurder begonnen, is inmiddels bezig met een Topsport Zorgcentrum. “ Een andere keuze die we gemaakt hebben is dat we de zorglaag in het Topsport Zorgcentrum gekocht hebben. Daar komt de club verder mee, het geeft ons meer grip op de toekomst. Voor datzelfde bedrag had je echter ook een Ricky van Wolfswinkel op de loonlijst kunnen hebben, dat is ook een keuze. Wij doen het anders”, zei Fledderus tegen VI.

Fansite Boerenmacht spreekt van een rustig weekje


De fansite van FC Groningen, Boerenmacht, blikte ook vooruit op deze wedstrijd. Ze schrijven over afspattende emotie na de goal van Suslov tegen Cambuur Leeuwarden. Over een opgeluchte stemming. Een feestje in het uitvak. Een relatieve rustige week voor trainer Wörmuth en de selectie van Groningen. “Een leuk nieuwtje is de oproep voor Pepi bij het Amerikaanse elftal. Het is niet de eerste keer dat ‘El Tren’ geselecteerd is. Hij speelde eerder al tien wedstrijden en scoorde daarin drie maal.”

Duarte werd door FC Groningen het hoofd op hol gebracht

Van FC Groningen kennen wij allemaal Laros Duarte. Fraser clashte vorig jaar september met Mark-Jan Fledderus. Weer hij. Fledderus had Duarte, toen nog spelend voor ons, berichtjes gestuurd vlak voor een Spartaanse wedstrijd. “ Fledderus zou spelers op dit soort onfatsoenlijke manieren het hoofd op hol willen brengen, om vervolgens een mega laag bod op zo’n speler te doen. Dat was eerder het geval met onze Harroui. Sparta’s technisch duo toen, Henk & Henk, was er niet van gediend. Fraser beet toen als een slang in de jungle van zich af. Prima. Bij FC Groningen verwachten ze Verrips op het doel, die heeft ook een verleden op Spangen.

De verwachte opstelling:. Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov; Valente, Oratmangoen, Pepi.

Sparta Rotterdam
Bij ons zijn er zes Spartanen opgeroepen voor interlands. Sven Mijnans voor Jong Oranje en Jesse Bal voor de O17. Mica Pinto voor Luxemburg. Ishan Kort voor Suriname. Augustin Drakpe voor de O23 van Togo en Omar Rekik voor Tunesië. Fansite Boerenmacht vroeg aan Damian, een supporter van Sparta, over de sfeer bij onze club. Die is ontspannen. Vertrouwen is groot. De start welvarend, al dreunt de machteloze nederlaag tegen Zuid nog wel na. Damian wees de boeren op sterspeler Koki Saito.

Gerst-geste
Ander nieuws is onze spits Lauritsen. Die speelt, werd zojuist via het persmoment van de club bekend gemaakt. Uiteraard wisten wij dat bij ITWM gisteren al, dankzij Semper. Steijn zal waarschijnlijk ook gewoon op de bank zitten te coachen. Hij was de afgelopen dagen wat ziekerig. Maar corona is volgens de WHO een aflopende zaak. Griep blijft griep. Geen gemiep en door. Over de gerst-geste (gratis bier) van de supportersvereniging naar de Groningen-aanhang hebben we een apart item gemaakt. Dus zijn wij nu wel toe aan de verwachte basisopstelling. Laten we de spelers die tegen Zuid speelden een kans geven op eerherstel:

Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, Kitalano, de Guzman, Mijnans, Namli, Lauritsen en van Crooij

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner