wangedrag van zwolle fans is een risico

Naar aanleiding van het gestoorde gedrag van een zooitje doorgesnoven PEC Zwolle hooligans heeft Sparta besloten dat bij de eerstkomende wedstrijd tussen Sparta en PEC Zwolle er maatregelen worden opgelegd aan de fans uit Overijssel. Het betreft een semi-collectieve straf waarbij door het gedrag van een stel mafkezen er zal sprake zijn van een buscombi en er geen alcohol verkocht zal worden aan de supporters uit Zwolle. De goedwillende Zwolle supporter doet er goed aan zijn collega’s van de harde kern hier maar eens flink op aan te spreken.

Berichtgeving Sparta

Na afloop van de wedstrijd PEC Zwolle – Sparta Rotterdam heeft er een incident plaatsgevonden waarbij toeschouwers van PEC Zwolle o.a. probeerden het gastenvak in te klimmen en werd er gegooid met voorwerpen. Bij dit incident is een supporter van Sparta gewond geraakt en behandeld door de EHBO. Ook is een steward van Sparta gewond geraakt bij de pogingen om het binnendringen in het gastenvak te voorkomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat er naast het gastenvak een groep plaatsnam, die voor eventuele problemen zou kunnen zorgen. Dit is via de supportersvertegenwoordigers in het gastenvak en de afdeling Veiligheid van Sparta ook direct opgepakt met PEC Zwolle, waarop er extra stewards zijn gepositioneerd bij deze groep. Helaas bleek na afloop van de wedstrijd dat dit niet voldoende was en dat de stewards van de thuisclub niet adequaat konden ingrijpen.

Sparta wil ook via deze weg een enorm compliment maken naar de stewards van Sparta die de beschermende rol oppakten in het gastenvak en, met ondersteuning van de Politie Rotterdam in burger, wellicht erger hebben voorkomen.

Vanuit PEC Zwolle is er inmiddels contact geweest met de Supportersvereniging en de directie van Sparta. Uiteraard keurt PEC Zwolle het gedrag van een klein deel van de eigen aanhang af en zal er ook namens de club contact worden gelegd met betrokkenen. Bij het contact met PEC Zwolle is tevens aangegeven dat Sparta Rotterdam het beleid hanteert dat goed gedrag beloond wordt, maar dat incidenten ervoor zorgen dat er bij een volgende ontmoeting beperkende voorwaarden worden opgelegd.

In het geval van PEC Zwolle is er bij de laatste twee ontmoetingen tussen beide clubs sprake geweest van wangedrag. Naast de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag, was er bij de laatste wedstrijd in Rotterdam ook sprake van spreekkoren, vuurwerk afsteken, vernielingen en het gooien van stoelen en voorwerpen naar andere vakken en het speelveld. Daarom heeft Sparta Rotterdam aan PEC Zwolle medegedeeld dat het bij de ontmoeting in februari uitsluitend mogelijk is om per verplichte buscombi naar Rotterdam te reizen en dat er geen alcoholverkoop in het gastenvak is. Ook is daarbij aangegeven dat er bij een volgend incident een beperking op het aantal meereizende fans zal volgen.

Sparta spreekt de hoop uit dat dat volgende edities zonder incidenten verlopen zodat de voorwaarden in de toekomst versoepeld kunnen worden.

Abonneer
Abonneren op
53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties