Sparta begint komende zaterdag aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen promovendus PEC Zwolle. Eerder deze zomer speelde Sparta een wedstrijd tegen Zwolle. Die wedstrijd duurde 4 x 30 minuten en was besloten. Al met al kan er dus weinig waarde aan die wedstrijd gehecht worden. Maar feit is wel dat Sparta met 3-1 wist te winnen. Naar verluidt wordt zaterdag 2 x 45 minuten gespeeld, met uiteraard wat extra tijd. Ook is er publiek toegestaan.

Stavakken Zwolle blijven leeg

Maar niet het volledige stadion zal vol zitten. De stavakken 2, 3 en 4 blijven leeg, als straf omdat Zwolse supporters in mei vuurwerk afstaken vanaf de tribune. Wij van ITWM zijn een voorstander van dadergerichte aanpak en niet van collectieve straffen. Jammer dat de goede Zwolse supporters onder de kwaden moeten leiden, maar PEC is de koploper (zie het vorige artikel) als het gaat om het krijgen van (voorwaardelijke) boetes na de corona-periode. De Zwolse clubleiding lijkt er niet bijster veel aan te doen, gezien de flutcommunicatie hierover vanuit PEC. De KNVB was het blijkbaar effe zat.

Uitvak uitverkocht

Alle beschikbaar gestelde kaarten voor het uitvak zijn al een tijdje uitverkocht.

Leidinginfo

Een uitgebreide voorbeschouwing volgt nog laterrrrrr deze week. Maar vandaag al vast het heugelijke nieuws voor Joey Kooij dat hij de seizoensopening van de mooiste club van Rotterdam en verre omstreken mag fluiten. In Zwolle wordt de arbiter uit Oostzaan geassisteerd door de vlaggende mannen Bas van Dongen en Joris Westhof. Vierde official is het heerschap Martijn. Jannick van der Laan is de VAR. Maar uiteraard zullen alle ogen zaterdag ook gericht zijn op Christian Dobre – hij mag het niet te onderschatten vak van assistent-VAR aanstaande zaterdag uitoefenen!

Is er een stadion in Nederland met een lelijkere naam dan het MAC3PARK Stadion? Vast wel. We komen er alleen even niet op. PEC – Sparta begint zaterdagavond 12 augustus -in het MAC3PARK Stadion- om 21.00 uur.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties