Kansloze sukkels van Zwolle belagen Sparta uitvak

Voorafgaand aan het uit-duel met Zwolle was bekend geworden, dat vanwege wanorde bij eerdere wedstrijden, een deel van het stadion in Zwolle leeg moest blijven. Na vele boetes was dit wederom een straf voor deze club, die sowieso hoog scoort in het klassement qua supportersproblemen. 

Desalniettemin vond men het in Zwolle geen probleem om deze raddraaiers gewoon naast het uitvak plaats te laten nemen. Sterker nog, een aantal probeert over de hekken te klimmen zonder dat er ingegrepen wordt door Zwolle. 

Week-in-week-uit zien we dit soort taferelen in uit-vakken.  

Mijn oproep bij deze aan Sparta Rotterdam is simpel : als een thuisclub niet ingrijpt tijdens dergelijke situaties, willen wij hen dan nog wel gastvrij op ons Kasteel ontvangen? Wil Sparta Rotterdam dat er straks een algeheel verbod op uitsupporters komt, waarvan de supporters van Sparta Rotterdam, de dupe worden? Of neemt men de regie in eigen hand en weigert men fans van clubs die  zelf nalatig zijn in hun veiligheidsbeleid?  

Ik ben tegen een verbod op uitsupporters, maar ik vind het niet te tolereren dat clubs als Zwolle, Groningen, Feyenoord, Twente en Utrecht niet in grijpen bij supportersperikelen. Daarom moet Sparta Rotterdam in mijn ogen het voortouw nemen en supporters van clubs die stelselmatig verzaken weren in het eigen stadion. Geen supporters van Zwolle dus bij de return. 

Als de clubs niets doen, dan is een uitwedstrijd bezoeken snel verleden tijd. Sparta Rotterdam, neem zelf de regie in hand en weiger uitfans van clubs met een falend veiligheidsbeleid.  

Steven Leentvaar

Abonneer
Abonneren op
52 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties