Het is pas 3 januari, maar we plaatsen nu al de langste kop van het jaar boven een ITWM artikel. En waarom ook niet? De kop kan er maar vanaf zijn. We beginnen de eerste maandag van het nieuwe jaar eens goed, zo dacht de koppenmaker van het oudste fanzine van Nederland. Die nog wel een fout maakte, (waar nu Namli staat, stond Dalmau), maar dat is door een oplettende bezoeker gemeld -waarvoor dank!- en inmiddels aangepast.

De trainer van de oudste profclub van Nederland had op de eerste maandag van dit jaar had op zijn beurt direct een date met RTV Rijnmond. Niet zo gek, want de spelers moesten vandaag aanwezig zijn op Het Kasteel. En dan is het wel handig dat je er als trainer ook bent. Ten zij je assistent-trainer bent en je bij Oranje moet zijn. Maar Oranje kwam vandaag niet bijeen. Dus Fraser was op Het Kasteel. En dan kan je net effe gaan interviewen, als je baan RTV Rijnmond interviewer is.

Uiteraard ging het met Fraser over Dalmau. Morgen vertrekt Sparta naar Mierlo voor een trainingskamp. Op zeker wordt daar een oefenpot gespeeld. Gewoon schrijven dat deze oefenpot ‘besloten’ is, is niet voldoende volgens de autoriteiten. Locatie en tijdstip worden niet vooraf bekend gemaakt. Dit vanwege de coronamaatregelen. Mierlo en omgeving is anders bang overstroomd te worden door duizenden met corona besmette Spartanen die niets anders willen dan bij een besloten oefenpot in te breken en elkaar en de spelers in het gezicht te spugen om het welbekende virusje zo te verspreiden. Waarschijnlijk is het op zaterdag dat de oefenpot gespeeld wordt, tegen een nog onbekende tegenstander. En moet de eerste keer worden dat Dalmau voor Sparta in actie komt. Fraser liet weten dat Dalmau een ‘echte aanwinst voor ons is’. Nou moeten we de eerste Sparta trainer nog tegen komen die aangeeft dat een net gehaalde speler ‘helemaal bagger voor ons is’, maar in dit geval lijkt Fraser oprecht blij te zijn met de komst van de aanvaller. Fraser geeft wel aan dat Sparta nog zoekt naar spelers die Dalmau kan bedienen. Dat is inderdaad geen overbodige luxe.

Onze trainert bevestigt verder de Spartaanse interesse in Namli en Rijnmond sprak buiten de camera om ook met Gerard Nijkamp en de nieuwe TD bevestigde op zijn beurt weer dat Sparta in meerdere spelers geïnteresseerd is. Dit laatste is niet iets waar je van van je nieuwjaarskruk plettert. Best logisch allemaal. Maar toch, dat er serieus gewerkt wordt aan het versterken van de selectie geeft de Spartaanse voetbalburger enige handhavingsmoed.

Tot slot Dante Rigo. Hij staat nog steeds onder contract bij PSV dat hem graag wilde verhuren. Rigo trainde tot voor kort mee met Sparta. Dat hij niet naar Sparta zou komen was eigenlijk al bekend, want Fraser zoekt een ander type speler. Maar Rijnmond weet te melden dat de Belgische middenvelder nu met Beerschot mee is op trainingsstage naar Spanje. Dit is eigenlijk meer Beerschotteriaans, dan Spartaans nieuws. Maar goed, het zegt wel dat Rigo definitief niet terugkeert naar Het Kasteel.

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties