FC Utrecht - Sparta wordt vervroegd.

Henk, wie?

Het is al vaak gezegd, maar we kunnen het niet vaak genoeg blijven herhalen: Sparta staat na 10 speelrondes op een zesde plaats op de ranglijst. De beste seizoensstart van de club uit West sinds het seizoen 1992/1993. Iets waar de staf, de spelers en wij als supporters trots op mogen zijn. 

Vandaag staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma in speelronde 11. Om 16:45 uur wordt er afgetrapt in de Galgenwaard tegen FC Utrecht en laat dat nou net de club zijn waar Henk Fraser naartoe is verhuisd na zijn tijd bij Sparta. We weten allemaal hoe Sparta ervoor stond vorig seizoen voordat Fraser vertrok én welk wonder zich heeft afgespeeld na zijn vertrek. Tijd om wederom alles uit de kast te halen en Fraser &Co te laten zien welke groei Sparta de afgelopen maanden heeft doorgemaakt.

Leiding info

De wedstrijd zal om 16:45 uur worden afgetrapt en staat onder leiding van Nijhuis. De assistent-scheidsrechters luisteren naar de namen Brondijk en van Marrewijk. Vierde official is Vos. Vanuit Zeist kijken VAR Teuben en AVAR Polman mee naar de wedstrijd en zullen ingrijpen wanneer dit nodig (of niet nodig) is.

Historie

In de Galgenwaard speelde Utrecht en Sparta op het hoogste niveau 56 keer tegen elkaar. Hiervan wist Sparta 12 keer te winnen, werd er 16 keer gelijk gespeeld en werd er 28 keer verloren. Vorig seizoen verloor Sparta de uitwedstrijd met 4-0.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft sinds dit seizoen een nieuwe trainer die luistert naar de naam Henk Fraser. Een erg gelukkige start van het seizoen kan het nog niet genoemd worden, want na 10 speelrondes staat de club uit Utrecht op een negende plek met 12 punten. Er werden 3 wedstrijden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 4 wedstrijden werden verloren. 
Ook Utrecht kwam deze week in actie tijdens de eerste ronde van de beker. Deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk met 3-0 gewonnen van Sportlust. In de tweede ronde staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en wel tegen Blauw-Geel.

Schorsingen en blessures
Het AD meldt dat er voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta een flinke waslijst aan onzekerheden is. De volgende spelers zijn nog onzeker: Dost, Younes, Toornstra, Viergever, van der Hoorn, van der Kust en Warmerdam. Daarnaast zijn Hendriks, St.Jago en Ramselaar geblesseerd en zullen daarom sowieso niet in spelen. Door de vele onzekerheden is het lastig een vermoedelijke opstelling te maken. Hiervoor volgde de redactie de input van het AD, die verrassend toch een aantal twijfelgevallen in de verwachte basisopstelling zet.

Vermoedelijke opstelling
Barkas – Klaiber – van der Hoorn – Sagnan – van der Maarel – Toornstra – Bozdogan – van de Streek – Maeda – Dost – Younes

Sparta Rotterdam

Het gaat goed met Sparta, heel goed. Met nog 4 wedstrijden voor de winterstop (WK stop) kan Sparta ervoor gaan zorgen dat wij Spartanen met een gerust hart het WK kunnen gaan aanschouwen. Er staan nog vier wedstrijden op het programma, te beginnen met vandaag: Utrecht uit. De andere wedstrijden zijn: Fortuna thuis, Vitesse uit en Twente thuis. Er vallen nog zeker wat punten te behalen voor de winterstop.
Deze week kwam Sparta ook in actie tijdens de eerste ronde van de beker. Steijn koos ervoor om een groot deel van de bank te laten spelen en dat pakte zachtst gezegd niet heel goed uit. Pas na de broodnodige wissels wist Sparta door Lauritsen de overwinning over de streep te trekken en eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning. Volgende horde in het bekertoernooi is er niet zomaar een. Sparta speelt de eerstvolgende bekerwedstrijd thuis tegen PSV. De wedstrijd zal gespeeld worden op 10, 11 of 12 januari.

Schorsingen blessures en vermoedelijke opstelling

Bij Sparta keert Sambo terug in de competitie na zijn schorsing. Daarnaast zijn er nog de zelfde blessures als vorige week, namelijk die van Namli en van Coremans. De vermoedelijke opstelling luidt als volgt:

Olij – Abels – Vriends – Auassar – Pinto – De Guzman – Verschueren – Van Crooij – Mijnans – Saito – LauritsenAbonneer
Abonneren op
245 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties