Zinkend schip is verlaten door Fraser nadat Rankovic er uit is gezet

Fräser is opgestapt als hoofdtrainer van Sparta. Dit waren geruchten die circuleerden naar aanleiding van artikelen van de Telegraaf en het AD. Hierin stond dat Fräser solidair wil zijn met Aleksander Rankovic. Hij zou volgens ingewijden ontslagen moeten worden om de technische staf een nieuwe impuls te geven. Dit schoot bij Henk Fräser in het verkeerde keelgat. Hij besloot zijn contract in te leveren.

Om 22:28 wordt dit nieuws bevestigd door Sparta zelf. In een kort artikel wordt bekend gemaakt dat Rankovic vandaag op non-actief was gesteld om een andere dynamiek te creëren. Fräser heeft besloten in onderling overleg plaats te maken voor een trainerswissel. Sparta geeft aan dat Boukhari de trainingssessies zal begeleiden. Sparta zal daarnaast verder kijken naar een aanvulling van de trainingsstaf om het seizoen af te maken ‘waarbij uitsluitend lijfsbehoud in de Eredivisie telt’.

Henk Fräser is in totaal bijna vier jaar hoofdtrainer geweest bij Sparta. Begin 2018 maakte hij kenbaar aan de slag te gaan bij Sparta. Of dit nou Eredivisie was, of KKD. Het werd dus de KKD, waar Fräser tweede werd in zijn debuutseizoen. Hij promoveerde met Sparta via de play-offs en werd op handen gedragen. Na twee uitstekende jaren in de Eredivisie, met als hoogtepunt uiteraard de achtste plek, raakt Sparta in verval. De sterspelers op de laatste dag verkopen, het aankopen van de verkeerde speler, het wegsturen van Dolf Roks, het mediagevecht tussen Van Stee en Laros, de slechte prestaties op het veld. Aan dit rijtje kan nog een punt toegevoegd worden. Het ontslag van een assistent trainer. De bestuurlijke chaos is compleet, zeker na de laatste plaats in de Eredivisie. Wat nu?

Verschillende geruchten zijn al gaande. Zo meldt de Telegraaf dat Sparta Steijn zover wil krijgen om eerder te beginnen. Is dit de enige juiste oplossing of zijn er andere mogelijkheden? Welke andere oplossing is er volgens jullie?

Abonneer
Abonneren op
316 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties