Henk Fraser staat voor de camera van RTV Rijnmond. Hij staat de lokale pers te woord toe om uit te leggen waarom hij heeft besloten zijn contract in te leveren.

Waardering voor denken en handelen in het belang van de club

Henk stond erg rustig en nuchter voor de camera. Hij geeft aan dat hij de keuze van de directie om Rankovic op non-actief te stellen respecteert en spreekt waardering uit voor het ‘in het belang van de club’ denken en handelen. Op zondagochtend heeft Fraser een gesprek gehad met Nijkamp waar het op non-actief zetten van Rankovic werd besproken. Fraser heeft ‘zijn context’ naar voren gebracht. Hij hekelt de aannames die worden gedaan door de buitenwereld. Zo ging Henk in op de speculatie dat dit werd gedaan ‘om van Henk Fraser af te komen’. Maar dit had het bestuur al veel eerder kunnen doen volgens Henk. Deze situatie komt voort door een samenloop van omstandigheden.

‘Bijna vier fantastische jaren gehad’

‘De club heeft heel veel voor mij betekend’. Dit tekent hoe Henk Fraser hierin staat. Hij geeft daarnaast aan dat dit de club is waar hij later met zijn kleinkinderen naartoe wil. Zelfs de aankomende vier en eventueel acht wedstrijden wil hij meemaken. Persoonlijk doet het niet veel met Henk om eerder weg te gaan. De pers zit niet in de materie, volgens Henk. Dat is de reden dat hij geen waardering mist. Binnen de club voelde Henk veel waardering en zag hij nog echt vertrouwen in handhaving. De twijfels die de media heeft in het vertrouwen in handhaving voor Sparta onder Fraser is onjuist. Hij had alsnog enorm veel vertrouwen en dit kon alleen met Rankovic. Weliswaar heeft Henk nog steeds vertrouwen in handhaving, ook zonder hem aan het roer. Verder spreekt Fraser vol lof over de spelersgroep en heeft er alle vertrouwen in dat zij het recht zullen trekken.

Fraser zal de club dus blijven ‘supporten’ en wacht op het contact met Steijn. Uit dit interview is duidelijk te merken dat Fraser niet echt op de vragen ingaat. De kern komt niet naar voren. Had Fraser meer uitleg moeten geven? En zijn de aannames op de pers en de ‘know-how’ terecht?

Bron: RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
74 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties