Scherm op Spangen

Uiteraard moet woensdag het superbelangrijke duel tegen PEC nog gespeeld worden. Maar de wedstrijd die daar op volgt is misschien wel net zo belangrijk: Heracles – Sparta. Na het spelen van die wedstrijd weten we een stuk meer.

Zuur

Het Heracles stadion heeft te kampen met problemen van constructieve aard. Het stadion in Almelo, waarvan de basis gelijk is dan dat van het Sparta stadion, kende enkele jaren geleden een mooie upgrade. Voor een mooie prijs kon het stadion een tweede ring krijgen, en op die aanbieding ging voorzitter Smit destijds, maar al te graag in. Na de ellende bij AZ en NEC, waar daken wegvlogen en tribunes inzakten, moest elk stadion even getest worden. Uit het onderzoek dat in Almelo plaats vond bleek dat het niet goed zat. Gevolg: Er mochten maar een x% supporters op de tribunes plaats nemen. En dat waren er toevallig net zoveel als het aantal verkochte seizoenkaarten. De 500 supporters van de tegenpartij liepen per direct een groot gevaar en mogen sinds enkele maanden geen wedstrijden van hun club bezoeken in Almelo. Voor Sparta, dat op dit moment voor een hels karwei staat, een zure appel omdat alle steun meer dan gewenst is.

Juridisch onderzoek

Sparta meldt op de eigen website dat het de gang van zaken door een advocatenkantoor heeft laten onderzoeken. Die gaven het advies niet te gaan procederen vanwege het feit dat men verwacht dat de burgermeester van Almelo, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in zijn gemeente, door de rechter het gelijk aan zijn zijde zal krijgen. Wel procederen betekent dus extra kosten en een uitkomst die voor Sparta niet goed zal vallen.

Mag Sparta klagen?

Uiteraard mag onze club klagen, maar heeft Sparta ‘moreel’ recht op het geklaag? De al weer wat oudere supporters kunnen zich vast nog de situatie herinneren van de oplevering (2000, red.) van het verbouwde Kasteel. Doordat tribunes nog niet klaar waren en de leiding van onze club vond dat de seizoenkaarthouders wel toegang tot wedstrijden moesten hebben besloten het uitpubliek niet toe te laten tot de thuiswedstrijden van Sparta. De clubs die te maken kregen met deze “oneerlijke” behandeling klaagden destijds steen en been, maar zowel Sparta als de KNVB gaf geen krimp. Karma?

Scherm op Spangen

Sparta onderzoekt de mogelijkheden of het de wedstrijd op Spangen op een groot scherm zal laten zien. Halverwege deze week, mogelijk na het spelen van Sparta – PEC Zwolle, zal de club bekend maken of er een scherm zal komen en de supporters gezamenlijk feest kunnen vieren of elkaar troost kunnen bieden. Het is in ieder geval een goed idee om onder gelijk gestemden deze wedstrijd te aanschouwen. We hopen dan ook van harte dat Sparta dit zal kunnen realiseren voor de achterban.

Abonneer
Abonneren op
111 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties