Scherm op Spangen

Sparta heeft het voor elkaar gekregen om de voor Sparta belangrijke wedstrijd tegen Heracles zondag op een groot scherm op Het Kasteel te tonen. 1.500 supporters zijn welkom bij dit voetbal-evenement (inmiddels dus 2.500 toeschouwers).

Van de website van Sparta

Sparta Rotterdam heeft toestemming ontvangen om zondagmiddag Het Kasteel te openen om de wedstrijd Heracles Almelo – Sparta Rotterdam uit te zenden via het videoscherm in het stadion.

Er is een vergunning om 1.500 supporters op het veld te laten om de wedstrijd te volgen. De kaarten worden vandaag vanaf nu uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders (max 2 per seizoenkaart). ClubCard-houders kunnen (indien nog voorradig) vanaf vrijdag 11:00 uur tickets kopen. Tickets zijn te koop via spartakaartje.nl en in de Sparta Fanshop.

Sparta is verplicht om een geregistreerde verkoop te houden, met daaraan gekoppeld een toegangsprijs om te voldoen aan de eisen voor vergunning en licentie, voor het uitzenden voor een breed publiek. Een ticket is daarom te koop voor het symbolische bedrag van een knaak (€ 2,50).

Belangrijk
Omdat de wedstrijd Heracles – Sparta niet live uitgezonden wordt op een regulier kanaal van ESPN wordt er achter de schermen gewerkt aan een mogelijke live-verbinding met Almelo om de wedstrijd zonder vertraging uit te zenden op Het Kasteel. Zaterdag zullen hiervoor technici de verbinding opzetten waarvan de verwachting is dat dit gaat lukken.

Indien dat onverhoopt niet mogelijk blijkt, zal de wedstrijd via een stream (met circa 30 seconden vertraging) van ESPN Watch worden uitgezonden met als back-up het schakelkanaal van ESPN via het reguliere tv-signaal.

Spelregels voor het publiek
– Stadion opent 13:00 uur
– Ticket geeft 1x toegang
– Wedstrijd wordt bekeken vanaf het veld
– Er zijn geen stoelen/tafels
– Eigen kleedje meenemen mag
– Eten/drinken is in het stadion te koop
– Uitsluitend pin-betaling in stadion
– Vuurwerk is ten strengste verboden
– Glaswerk is niet toegestaan
– Dit evenement is rookvrij

Wat ga jij doen?

Waar bekijk jij de wedstrijd? Ga je dat thuis doen via het schakelprogramma of kom je naar Spangen. Of kijk je helemaal niet omdat de zenuwen je de baas zullen zijn. Of zit je stiekum via een via-via contact toch stiekum in het Heracles stadion? Of pak je de mobiele telefoon en is teletekst je grote vriend? Laat het ons in de reacties weten wat je plannen zijn voor zondag en of je het scherm-evenement een goed initiatief van Sparta vindt.

Update

In overleg met de gemeente Rotterdam heeft Sparta bewerkstelligd dat er i.p.v. 1.500 supporters, nu 2.500 supporters de wedstrijd op Het Kasteel “live” kunnen zien.

Abonneer
Abonneren op
100 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties