De dood of de gladiolen

Spartanen, vandaag is het tijd voor de (hopelijk) laatste finale van dit seizoen. De meeste van ons zijn waarschijnlijk nog nauwelijks bijgekomen van de wedstrijd van afgelopen woensdag, maar vandaag staat de belangrijkste pot van het seizoen op het programma. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in Almelo tegen Heracles, een wedstrijd die ook voor de ploeg uit Almelo ineens nog heel belangrijk blijkt te zijn.

Sparta wist afgelopen woensdag al één van de directe concurrenten uit te schakelen. Door met 2-0 te winnen op een kolkend Kasteel was het het klaar voor PEC. Zij zijn hiermee de eerste ploeg dit seizoen die rechtstreekse degradatie niet konden voorkomen. Vandaag wordt er beslist welke ploeg er nog meer direct degradeert, wie zich moet gaan opmaken voor de nacompetitie en wie zich veiligstellen en daarmee volgend jaar blijven voetballen op het hoogste niveau. Iets wat een ieder een aantal weken geleden als onmogelijk had geacht is toch werkelijkheid geworden. Sparta staat na de winst van afgelopen woensdag op een 15e plek en heeft hiermee alles in eigen hand. Winst betekent lijfsbehoud en met alles minder dan dat zijn we afhankelijk van onze concurrenten. Nog één keer alles geven voor de winst! KOM OP SPARTA!

Nog even een kleine opfrisbeurt van de wedstrijden die de concurrenten van Sparta vandaag spelen. Net zoals in de voorlaatste ronde worden ook vandaag alle wedstrijden tegelijk gespeeld om 14:30 uur. Nog 90 minuten billenknijpen en dan weten we de uitkomst.

NEC – Fortuna Sittard (plek 16)
Willem ll (plek 17) – FC Utrecht

FC Utrecht speelt nergens meer om. NEC daarentegen wel. Zij staan op dit moment op plek 8 van de ranglijst en deze plek betekent na vandaag play-offs voor Europees voetbal. Er zijn nog een aantal kapers op de kust voor plek 8 en daarom is het voor de ploeg uit Nijmegen belangrijk om de winst te pakken tegen Fortuna. Iets wat wij Spartanen maar al te graag zien gebeuren.

Support Sparta op het Kasteel

Wat onder een ieder inmiddels bekend is, is dat er geen uitsupporters welkom zijn in het stadion van Heracles. De spannendste wedstrijd van dit seizoen wordt dus zonder Spartaans publiek gespeeld. Daarnaast zendt ook ESPN de wedstrijd niet in zijn volledigheid uit. Wil je de wedstrijd vanuit huis zien? Dan ben je aangewezen op het online ESPN extra kanaal of het schakelprogramma van ESPN. Sparta doet wel iets voor haar trouwe supporters. De wedstrijd wordt op het Kasteel uitgezonden op een groot scherm. Hiervoor zijn in totaal 2500 kaarten beschikbaar gesteld. Binnen één dag waren alle kaarten verkocht.

Arbitrage

De belangrijkste wedstrijd van speelronde 34 staat onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door de vlaggende mannen Hessel Steegstra en Jan de Vries. De eer van vierde official is voor Joey Kooij. Vanuit Zeist kijken Kevin Blom (VAR) en Bas van Dongen mee (AVAR).

Heracles Almelo

Langere tijd leek er geen vuiltje aan de lucht bij Heracles, maar dat is verleden tijd. Opeens is er ook lichte paniek in Almelo, want de onderste ploegen blijven maar winnen. Heracles kent daarentegen de laatste tijd een aantal verliespartijen, waardoor de spanning ook in Almelo terug is. Op dit moment staat de ploeg nog veilig op de 14e plek, maar bij verlies tegen Sparta en winst van de andere ploegen onderin kan het zomaar betekenen dat er nacompetitie gespeeld moet worden. De ploeg van Frank Wormuth heeft tegen Sparta genoeg aan een punt om volgend jaar wederom te mogen aantreden in de Eredivisie.

Vermoedelijke opstelling
Bij Heracles keert Anas Ouahim terug van een schorsing. Sven Sonnenberg ontbreekt daarentegen vanwege een schorsing. Verder zijn er geen nieuwe bijzonderheden binnen het elftal. Verwacht wordt de volgende opstelling:

Bucker – Knoester – Hoogma – Rente – Quagliata – Fadiga – de la Torre – Schoofs – Laursen – Bakis – Hansson

Sparta Rotterdam

Na de komst van Maurice Steijn, drie wedstrijden geleden, wist de ploeg 7 punten uit 3 wedstrijden te behalen. Iets waarvan we vooraf niet durfden te dromen. Inmiddels staat ons cluppie niet meer op de laatste positie van de ranglijst, maar staan we na deze drie overwinningen op een 15e plek. Duidelijk is dat de belangen groot zijn en dat de belangrijkste pot vandaag gespeeld gaat worden. Vandaag wordt het lot van ons Spartanen beslist en dat betekent wederom billenknijpen. Bij winst is Sparta sowieso veilig en dat is dan ook het enige wat telt vandaag.

Vermoedelijke opstelling
Afgelopen woensdag waren er een aantal pijntjes binnen het elftal, met een noodgedwongen wissel van Auassar tot gevolg. In het interview van vrijdag met Rijnmond geeft Steijn aan over een fitte selectie te kunnen beschikken. Naar verwachting zal Sparta aantreden met de succesvolle elf basisspelers van afgelopen drie weken.

Okoye – Abels – Vriends – Auassar – Meijers – de Kamps – van Crooij – Verschueren – Thy – Mijnans – Namli

Abonneer
Abonneren op
177 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties