Henk Fraser stopt na dit seizoen

340
7294

Henk Fraser heeft aan Sparta te kennen gegeven na dit seizoen als hoofdcoach van Sparta te zullen stoppen.

De coach die Sparta in zijn eerste seizoen naar de eredivisie hielp en vorig seizoen succesvol 8e in de eredivisie werd heeft zich ten doel gesteld om Sparta voor de eredivisie te behouden. Fraser heeft gebruik gemaakt van de clausule in zijn contract om aan het einde van dit seizoen te vertrekken.

Kenners verschillen van mening

Of het goed of slecht is voor Sparta dat Fraser zal vertrekken daarover zullen de “kenners” van mening verschillen. Feit is wel dat het vertrek van Henk van Stee niet in de koude kleren is gaan zitten bij de hoofdcoach. Henk en Henk waren, op dit seizoen na, een ijzersterk dua, dat Sparta naar grote hoogtes stuwden.

Dit seizoen was het succes over. De aan- en verkoopstrategie faalde en Sparta zit op dit moment in degradatienood. Er zal nog behoorlijk wat water door de Maas moeten stromen om de club in veilige haven te loodsen.

Opvolger volgend seizoen in eredivisie

Sparta heeft voor nu voorlopig voldoende tijd om een nieuwe coach te zoeken. Gerard Nijkamp zijn antennes zullen, na het afsluiten van het winterse transferwindow, daar volop gericht moeten zijn. Laten we hopen dat Henk Fraser alle neuzen de komende tijd dezelfde kant op zal krijgen en dat er voldoende punten gehaald zullen worden zodat zijn opvolger ook volgend seizoen op het hoogste niveau aan de slag kan gaan.

Interview met Henk Fraser over zijn vertrek

Henk Fraser heeft zich in een interview met RTV Rijnmond niet echt uitgelaten over de reden van zijn vertrek. Hij heeft in ieder geval een goede klik met de huidig Technisch Directeur Gerard Nijkamp. Henk Fraser geeft ook aan dat Sparta de club is die hij straks met zijn kleinkinderen wel bezoeken.

interview van RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
340 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties